Появиха се видеозаписите на потенциално на фона на яростните боеве

...
Появиха се видеозаписите на потенциално на фона на яростните боеве
Коментари Харесай

Видео показва екзекуцията на двама арменци от азербайджански бойци

Появиха се видеозаписите на евентуално на фона на гневните боеве към противоречивата територия на сред Азербайджан и етнически арменци, представена от БГНЕС.
Един видеоклип, оповестен в приложение за известия, демонстрира, че двама арменци във военни униформи са пленени от войски от Азербайджан.
 Обсъждат разполагането на миротворци в Нагорни Карабах, военните дейности не стопират Обсъждат разполагането на миротворци в Нагорни Карабах, военните дейности не стопират
Обсъжда се разполагането на миротворци в Нагорни Карабах. Това съобщи арменският външен министър Зограб Мнацаканян след договарянията му в...
Второ видео наподобява демонстрира, че същите арменци са простреляни, до момента в който са с ръце зад тила.
Арменските управляващи са разпознали мъжете като Беник Акопян на 73 години и 25-годишния Юрий Адамян.
Азербайджан отхвърли видеоклиповете като подправени.
Европейският орган за наблюдаване на правата на индивида, Съветът на Европа, съобщи, че е получил видеоклиповете и ще проверява всички хипотетични нарушавания на правата на индивида.
На 27 септември избухнаха боеве към анклава, който е интернационално приет като част от Азербайджан, само че под арменски надзор. Сблъсъците бързо прераснаха в огромен спор, с безсистемно обстрелване на обитаеми места и хипотетично потребление на неразрешени касетъчни муниции.
 Дахер Ламот: Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите (ВИДЕО) Дахер Ламот: Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите (ВИДЕО)
Като част от " Стратегическата си дълбочина " Турция може да трансферира бойците от Нагорни Карабах и към Балканите, както го направи в Сир...
Примирие беше оповестено на 10 октомври и по-късно още веднъж на 18 октомври, само че офанзивите не престават.
Твърди се, че няколко хиляди души са починали, а при обстрела са убити цивилни както в Армения, по този начин и в Азербайджан. Десетки хиляди са избягали от домовете си.
И двете страни в спора пуснаха изображения и видеоклипове, показващи военнопленници и телата на бойците от съперника.
BBC изследва няколко видеоклипа, публикувани от двете враждуващи страни в обществените мрежи, в които се твърди, че отношението към военнопленници е неприемливо или са били убити. Само тези два видеоклипа бяха по меродавност това, за което се претендираха, акцентира английската медия.
Един клип, публикуван необятно по каналите на Telegram, който твърди, че демонстрира азербайджански военнопленник, убит от арменски бойци, в действителност е видео от Русия, което се появи за първи път в уеб страниците на обществените медии през 2013 година Други нямат задоволително детайлности, с цел да бъдат тествани.
 Путин: Конфликтът в Нагорни Карабах е взел близо 5 000 жертви Путин: Конфликтът в Нагорни Карабах е взел близо 5 000 жертви
Руският президент Владимир Путин съобщи, че съвсем 5 000 души са били убити в от началото на сраженията сред Азербайджан и арменските си...
Двойката видеоклипове, които BBC удостовери, бяха оповестени в неизвестен рускоезичен про-азербайджански канал на Telegram предходната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР