Появиха се снимки, които според анализатори, потвърждават, че севернокорейският лидер

...
Появиха се снимки, които според анализатори, потвърждават, че севернокорейският лидер
Коментари Харесай

Подозрения: Може би военните въпроси вече не са приоритет на Ким Чен-ун

Появиха се фотоси, които съгласно анализатори, удостоверяват, че севернокорейският водач Ким Чен-ун е направил промени, вследствие на които във водещия орган на ръководещата партия към този момент доминират цивилните. Това може би значи, че вниманието на Ким е ориентирано към стопанската система и недоволството от позволените бюрократични пропуски, споделят анализатори, на които се базира Ройтерс.

Миналата седмица Северна Корея разгласи, че са били осъществени редица промени в управлението на страната. Държавните медии обаче не оповестиха детайлности кой е бил заменен. Анализатори считат, че са били отстранени хора, упрекнати от Ким, че са провокирали огромна рецесия поради неточности по отношение на ковид. Това е станало в миг, в който страната има стопански проблеми и страда от дефицит на храни, напомня Българска телеграфна агенция.

Iнимки, оповестени в държавните медии през вчерашния ден, демонстрират Ким на посещаване в фамилния пантеон в Пхенян. На фрагментите И Пьон-чхол, върховен консултант с водеща роля в севернокорейската балистична и нуклеарна стратегия, който до момента при специфични мотиви носеше военна униформа, е без униформа и стои няколко реда зад Ким Чен-ун. Това съгласно специалистите демонстрира, че е бил отхвърлен от поста си в Политбюрото на Корейската трудова партия. Засега не е ясно каква е новата му роля. А от фотосите не излиза наяве кой заема поста му. На фрагментите се вижда, че към Ким стоят все хора в цивилни облекла. От това може да бъде изработен извод, че военните са били изтласкани надолу в йерархията, споделя Кен Гоуз, водещ експерт по Северна Корея от аналитичната организация Си Ен Ей, основана в Съединени американски щати.
По принцип военните преобладават във вътрешната политика на Северна Корея и няма признаци, че в това отношение може да има дълготрайна смяна, само че измененията във висшия орган на ръководещата партия, може би са сигнал, че Ким надали ще стартира още веднъж да насочва нуклеарни провокации, до момента в който се концентрира върху вътрешните си проблеми. Според Гоуз фокусът на Ким в този момент е върху стопанската система, а не нуклеарната стратегия.
От публикуваните през днешния ден фотоси може да се направи извод, че Чхуе Сан-гон, отговарящ на отдела за просвета и обучение към ръководещата партия, към този момент не е в Политбюрото. За членове на Политбюрото може би са назначени Ким Сон-нам, отговарящ за интернационалния отдел в партията, и Хо Чхол-ман, началник на отдела за партийните фрагменти, споделя Рейчъл Миниънг Ли, анализатор в основания в Съединени американски щати уебсайт " 38 Норт ", който следи протичащото се в Северна Корея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР