Появиха се първите сателитни кадри на щетите на украинския черноморски

...
Появиха се първите сателитни кадри на щетите на украинския черноморски
Коментари Харесай

Появи се първа СНИМКА от Змийския остров след руската атака

Появиха се първите сателитни фрагменти на вредите на украинския черноморски остров Змейни вследствие на съветските военни удари. На фотография се вижда и съветски боен транспортен съд, закотвен край острова, съобщи UNIAN.

Изображението, направено в неделя от Maxar Technologies, е първото ясно изображение от острова, откогато беше бомбардиран при започване на съветската инвазия в Украйна, заяви CNN.

Корабът, който се намира в намерено море, е разпознат от Maxar като десантен от клас Ropucha.

На 24 февруари управляващите оповестиха, че съветските сили са завладяли украинския черноморски остров Змейни, като тогавашните известията бяха за убити 13 граничари. Два съветски военни кораба се приближиха до острова, крайцерът " Москва " и патрулната корвета " Василий Биков ", и предложиха на бойците от Измаилския граничен отряд, които бяха ситуирани на острова, да се предадат. Те отхвърлиха.

Според запис на радиодиалог сред тях украинските граничари са получили известие: „ Аз съм съветски боен транспортен съд. Предлагам да сложите оръжие и да се предадене, с цел да избегнем кръвопролития и неоправдани жертви. В противоположен случай ще бъдете бомбардирани и нападнати ". На което получиха отговор, станал знаменит: „ Руски транспортен съд, върви на майната си “.

По-късно се появи информация, че бранителите на Змейни може да са живи, държани в плен от руснаците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР