Появиха се първи кадри на човека, поругал гроба на патриарх

...
Появиха се първи кадри на човека, поругал гроба на патриарх
Коментари Харесай

Появиха се кадри на човека, поругал гроба на патриарх Неофит

Появиха се първи фрагменти на индивида, поругал гроба на патриарх Неофит. На тях се вижда мъж, който първо прави опит да скъса траурните флагове на храма, а по-късно и некролога, само че не съумява, тъй като е зад стъкло.

Снимка: Светия синод

На гроба на Негово светейшество мъжът събаря кръста и фенера, в който се поставят свещите. Кръстът е изваден и част от него е счупена, както и част от мрамора, обграждащ гроба на упокоилия се предстоятел на Бъгларската православна черква.

Посегателството е станало към 23:30 ч. нощес.

Снимка: Светия синод

Гробът на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит се намира под колонадата на столичния митрополитски храм " Св. Неделя ". Неофит е заровен наоколо до гроба на екзарх Йосиф I. 

Оказва се, че това е второто скверняване на гроба на патриарх Неофит, изясни пред bTV Белоградчишкия свещеник и викарий на Софийската митрополия.

„ Такова нещо имаше в събота против неделя. Беше строшен фенера. Сега е това което беше по-голямото. Оскверняването на храна вътре и вън всекидневно се случва от дрогирани или хора с ментални проблеми, които са се отдали на алкохолизъм. Дано е това, а не нещо по-сериозно. За жал в полицията се събират единствено документи и папки, само че няма никакво позволение “, добави той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР