Появиха се кадри с лицето на мъжа, който премина през

...
Появиха се кадри с лицето на мъжа, който премина през
Коментари Харесай

Чернокож шофьор, забил колата си в оградите на британския парламент

Появиха се фрагменти с лицето на мъжа, който мина през бариерите към английския парламент и Биг Бен в Лондон. Той беше задържан стремително от полицията в сивия „ Форд “, оповестява „ Скай Нюз “.



Тежковъоръжени служители на реда с бронирани жилетки извадиха мъжа от колата. Той е негър, облечен в бяла риза и черно яке. Той беше отведен от мястото на случая.



Както БЛИЦ заяви, в 7.37 ч. локално време автомобил удари бариерите пред английския парламент. От Скотланд Ярд потвърдиха информацията и прибавиха, че има ранени пешеходци. Униформените остават на мястото, което беше отцепено.

Засега не е ясно дали случилото се е терористично нахлуване. Въпреки това на мястото са пристигнали екипи от звената за битка с тероризма, които водят следствието.



От лондонската незабавна помощ оповестиха, че на двама души е оказана здравна помощ.

„ Мисля, че изглеждаше съзнателно – колата усилваше скоростта си до момента в който се движеше към бариерите. Вървях от другата страна на пътя. Чух някакъв звук и някой изпищя. Обърнах се и видял сребриста кола да кара доста бързо покрай парапетите, може би даже на тротоара. Шофьорът не излезе извън “, описа очевидка.



Други декларирали, че видели колоездачи, които лежали на пътя след конфликта.

Десетки бронирани и елементарни полицейски коли се изсипали за минути на мястото. Доведени са и полицейски кучета. По-късно униформените отвели водача, закопчан с белезници.

Британският парламент е в лятна почивка и в региона не е имало политици. След офанзивите на Уестминстърския мост през март 2017, към двореца и Биг Бен бяха сложени защитни огради, точно против сходни набези с коли.





Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР