Появиха се кадри от телесна камера, показващи как израелските сили

...
Появиха се кадри от телесна камера, показващи как израелските сили
Коментари Харесай

Израелски спасители публикуваха видеозапис от последствията от атаката на Хамас срещу музикален фестивал, добавяйки смразяващи подробности

Появиха се фрагменти от телесна камера, показващи по какъв начин израелските сили за сигурност търсят оживели след кървавата офанзива на Хамас вилнее в музикален концерт навън в Южен Израел

От ISABEL DEBRE Associated Press, 4 ноември 2023 година, 12:22 ч.

ЙЕРУСАЛИМ -- Израелски чиновник по сигурността можеше да бъде забелязан да рисува револвер, ръката му трепереше мощно. Часове по-рано същия ден, 7 октомври, тези пусти полета в Южен Израел гъмжаха от хиляди младежи, танцуващи на електронна музика под нощното небе и лагеруващи в палатки или мобилни къщи. Сега беше тишина.

Полицаят надникна бързо в едно от ремаркетата. „ Кой е вътре? “ — извика той на иврит с мъчителен глас. Беше празно. Той се реалокира на останалата част от фестивалната територия, търсейки признаци на живот след буйството на Хамас по време на концерта навън. " Това е полицията! " — извика той още веднъж и още веднъж, гласът му се повишаваше в суматоха. „ Има ли ранени? “

Мълчание. Офицерът се реалокира във външния бар. Надвесен над охладителите на Coca-Cola и лостовете за кранове за бира, той извика по-силно: „ Ранен? “ Камерата му се наклони надолу.

Имаше повече от дузина тела — някои покрити с нечистотия, други надупчени с патрони. Бяха разпръснати към бара и насъбрани един върху различен, с коси, сплъстени с тъмна кръв, крака, извити под изкуствен ъгъл. Късите къси панталони с ресни, разкроените тениски и стилните бели маратонки напомняха, че тези обезобразени тела са били млади, безгрижни купонджии малко преди зазоряване.

Графичната и мъчителна сцена се разпростира в почти 100-секунден клип от запис на полицейска телесна камера, оповестен в събота от екип за първа помощ в Южен Израел. Това беше смразяващо изложение на това, на което се натъкнаха спасителите след невижданата офанзива на Хамас против заспалите израелски ферми.

Една от първите цели на Хамас беше музикалният фестивал Nova покрай кибуц Беери, единствено на пет километра (3 мили) от линията Газа. След като нахлуха над границата, въоръжени бойци на Хамас изпразниха патрони с бойни патрони по празнуващите, в това число ръчни гранати и минохвъргачен огън, убивайки над 260 души в това, което се трансформира в най-голямото цивилно кръвопролитие в историята на Израел.

Записите от телесните камери — и други ужасяващи видеоклипове, циркулиращи в обществените медии, дружно с истории на оживели, които се заклащат през полета, с цел да намерят леговище в околните овощни градини — прибавят детайлности към това, което се случи онази събота.

Мащабът на опустошението от трансграничното нахлуване на Хамас към момента настава за Израел месец по-късно, когато израелската войска отприщи опустошителна атака против Хамас, която е умъртви повече от 9400 палестинци в Газа, съгласно здравните управляващи на територията.

Израел към момента е в печал поради 1400-те души, убити при нападението на 7 октомври, доста от тях цивилни. Криминалистите към момента работят по идентифицирането на още жертви. Семействата към момента търсят вести за над 240-те израелци, взети за заложници в Газа, в това число млади израелци от фестивала.

След като се натъкнал на телата под бара, израелският офицер изпаднал в обезсърчение. „ Има ли някой с признаци на живот? Дайте ни признаци на живот “, помоли той. Гласът му към този момент не беше оглупял, а гърмеше от тъга.

„ Някой, апелирам! Може ли някой да отговори? “

Нямаше отговор.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР