Появи запис от радиообмена между иранските военноморски сили и британската

...
Появи запис от радиообмена между иранските военноморски сили и британската
Коментари Харесай

„Ако се подчините, ще бъдете в безопасност – появи се запис от конфронтацията между иранските сили и британския кораб

Появи запис от радиообмена сред иранските военноморски сили и английската фрегата „ Монтроуз ”, съпътстваща танкера „ Стена Имперо “, който бе арестуван в петък от Техеран, съобщи Би Би Си.

На записа се чува по какъв начин от иранския катер споделят на фрегата „ Монтроуз ”, че желаят да инспектират танкера от съображения за сигурност. След това може да се чуе по какъв начин иранците споделят на транспортен съд, за които се счита, че е „ Стена имперо “, да промени курса си и че в случай че се подчини ще бъде в сигурност.

В този миг фрегата „ Монтроуз ” се разпознава и споделя на танкера: „ След като изпълнявате директно прекосяване през интернационален пролив, според интернационалното право вашето прекосяване не би трябвало да бъде нарушавано или възпрепятствано. “

След това от фрегатата търсят удостоверение от иранския катер, че „ не има намерение да наруши интернационалното право “, като задържи танкера.

Танкерът „ Стена Имперо “ бе арестуван от военноморските сили на Иран в петък по обвинявания в „ неспазване на интернационалното морско право “. Танкерът, който е благосъстоятелност на шведската компания Stena Bulk, е с 23-ма души екипаж, измежду които индийци, руснаци, латвийци и филипинци. От компанията разясниха, че членовете на екипажа са в положително здраве.

Около час и половина след задържането на „ Стена Имперо “, е бил арестуван и втори танкер – „ Месдар ", плаващ под либерийски байрак, чийто курс е бил пренасочен към Иран. Британският оператор на плавателния съд удостовери, че на борда се качила въоръжена иранска защита, само че след това тя е напуснала и корабът е възобновил първичния си курс към Саудитска Арабия.

Задържането на танкера докара до ескалация на напрежението сред Иран и Англия, като английският външен министър Джеръми Хънт предизвести за съществени последици, в случай че корабът не бъде освободен. Очаква се Обединеното кралство да призове Организация на обединените нации и Европейски Съюз да върнат глобите против Техеран, анулирани през 2016.г след подписването на иранското нуклеарно съглашение.

 

#Exclusive VHF audio HMS Montrose & MV Stena Impero: `If you obey you will be safe, alter your course...Under international law your passage must not be impaired, impeded, obstructed or hampered` #Iran#oil#tanker@tombateman@PatrickSawer@AP@[email protected]/3fizOedeBe

— Dryad Global (@GlobalDryad) July 20, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР