Появи се първият отговор от руска страна на призивите на

...
Появи се първият отговор от руска страна на призивите на
Коментари Харесай

Руската администрация иска режим на тишина около АЕЦ Запорожие

Появи се първият отговор от съветска страна на апелите на международната общественост и западните страни Русия да изтегли войските си от зоната към Запорожката атомна електроцентрала .

Отговорът идва от администрацията на Запорожка област в изказване, оповестено в организация Новости. Руските медии показват тази администрация като нещо самостоятелно и независимо от Кремъл. Прави усещане, че изказването не е оповестено в ТАСС и Интерфакс, най-малко към 8 часа българско време.



" Ръководството на Организация на обединените нации и ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз би трябвало да разгласят не демилитаризация, а да вкарат режим на тишина и да плануват освен наказания за нарушаването му, само че и най-строги наказания за обстрел на атомни електроцентрали ", цитира РИА Новости думите на Владимир Рогов от Главния съвет на военно-гражданската администрация на Запорожка област.

" Мисля, че това ще отрезви главите на украинските националисти, които шантажират и излагат целия свят на риск от нуклеарна злополука с обстрела си ", споделя още Рогов.

Новости напомня думите на непрекъснатия представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя предизвести, че демилитаризацията на Запорожката атомна електроцентрала, препоръчана от генералния секретар на Организация на обединените нации, ще я направи по-уязвима, който изясни, че съветските войски " охраняват " централата в това число от терористи.

АЕЦ е ситуирана на левия бряг на река Днепър, покрай Енергодар. Тя е най-голямата по брой енергоблокове (шест) и най-мощната атомна електроцентрала в Европа.



Руските войски влязоха в централата още в първите 10 дни след навлизането на съветската войска в Украйна.

Киев отхвърля да е нанасял удари по оборудванията на централата и твърди, че съветските войски организират " интервенции под непознат байрак " и сами я обстрелват, с цел да обвинят Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР