Появи се необичаен съюз. “Левият милиардер “Джордж Сорос и “десният

...
Появи се необичаен съюз. “Левият милиардер “Джордж Сорос и “десният
Коментари Харесай

Необичаен съюз – Сорос и Кох в усилия да спрат “вечните войни”

Появи се необикновен съюз. “Левият ” милиардер “Джордж Сорос и “десният ” милиардер Чарлз Кох се сплотиха в основаването на нов мозъчен концерн, който се опълчва на американските военни интервенции.

Американското държавно управление би трябвало да разчита по-скоро на дипломацията, в сравнение с “вечните войни ”, се споделя в известието за основаването на института за отговорно държавно ръководство Куинси (Quincy Institute for Responsible Statecraft). Новият изчерпателен център пледира за отвод от „ безкрайните войни “ в интерес на решителната дипломация за реализиране на мир. По-конкретно, това значи, че мозъчният концерн ще се бори за изтеглянето на американските войски от Афганистан и Сирия, за завръщане към нуклеарната договорка с Иран, за по-малка настъпателност към Русия и Китай, и за политика, ориентирана против акцията за промяна държавните управления в страни като Куба и Венецуела, както и за редуциране на бюджета за защита.

Това е извънредно съдействие сред двама мъже, които със своето благосъстояние нормално предизвикват хрумвания, които са политически сложни за координиране, разяснява в. “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ”. Чарлз Кох е един от най-големите поддръжници на Републиканската партия и се пробва да дефинира дневния й ред. Джордж Сорос, въпреки това, е огромен покровител на Демократическата партия и посредством неговата фондация предизвиква демократизацията, изключително на източноевропейските страни, което го направи личност нон грата в Унгария. “Те могат да бъдат наречени цялостни противоположности, написа в. “Бостън глоуб ”. Сорос е старомодният либерал на “новия курс “. Братята Чарлз и Дейвид Кох, които имат общо повече благосъстояние от Бил Гейтс, са ревностни поддръжници на десните, които мечтаят за понижаване на налозите.

Институтът, който стартира работа през септември, носи името на шестия президент на Съединени американски щати Джон Куинси Адамс. Преди да стане президент той е един от най–добрите дипломати на Съединени американски щати и е именуван „ най–великият държавен секретар в историята на Америка. Като държавен секретар при президента Джеймс Монро той основава правилата на доктрината Монро, която утвърждава изолационизма по отношение на Европа. В историческа тирада в Деня на независимостта през 1821 година държавният секретар Джон Куинси декларира: „ Америка няма да отива в чужбина, с цел да търси чудовища за заличаване. Съединените щати избират свободата и независимостта на всички ”.

„ Отворено общество “ на Сорос и фондацията на Чарлз Кох ще финансират в началото института “Куинси ”, с по половин милион $ като задачата е годишен бюджет от 3,5 милиона $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР