Появи се информация, че Кремъл е спрял референдумите за анексия

...
Появи се информация, че Кремъл е спрял референдумите за анексия
Коментари Харесай

Успя ли Украйна да обърне хода на войната - отвоювани села и числено превъзходство


Появи се информация, че Кремъл е спрял референдумите за анексия за окупираните територии

Украинските сили навлизат от ден на ден в териториите, които напущат съветските военни. Украинската войска е превзела села на север и е пробила към съветската граница, предава Би Би Си.

Назначен от Русия чиновник в украинската Харковска област съобщи през днешния ден, че украинските сили са били осем пъти повече от съветските и проруските сили по време на светкавичната украинска контраатака в района през предходната седмица.

Пред държавния ефирен канал „ Россия-24 ” Виталий Ганчев съобщи, че украинските сили са завладяли до неотдавна следени от съветските войски селища в северната част на района, достигайки съветската граница, и че към 5000 цивилни са били евакуирани в Русия.

За 24 часа е бил върнат контрола над 20 села в продължаващата контраатака в североизточната част на страната.

Украйна твърди, че си е възвърнала контрола над 3000 квадратни километра (1158 квадратни мили) територия в евентуален пробив в шестмесечната война.

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников сподели, че в този момент целта е да се обезпечат териториалните придобивки, реализирани през седмицата на бърз прогрес в региона на Харков.

Руската войска наподобява е изоставила огромни количества съоръжение и муниции, до момента в който се изтегля от регионите, които е държала от първите седмици на войната.

Говорител на Кремъл разгласи, че интервенциите в Украйна ще продължат, до момента в който не бъдат изпълнени всички в началото сложени задания ”.

Русия съобщи, че нейните сили нанасят удари в тези региони, които Украйна си е върнала неотдавна. Това включва цели в Изюм и Купянск, които бяха завладяни от Украйна в събота. Русия удостовери отдръпването на силите си от двата града, което съгласно нея ще им разреши да се „ прегрупират “.

Москва беше упрекната, че нападна гражданска инфраструктура като възмездие за неуспехите на бойното поле.

Тя отвърна на удара в неделя с вълна от ракетни удари в Украйна, причинявайки спирания на електрозахранването.

УНИАН оповестява, че в 13.11 ч. е била оповестена въздушна паника в град Харков и в района. Според локални медии жителите са чули детонация преди този момент. Не се знае какви вреди са нанесели и има ли жертви и потърпевши. 

Иначе електричеството в региона на Харков и Донецк е било възобновено, откакто съветския отговор на контраофанзивата я остави без ток.  

По-рано сутринта се появи информация, че Кремъл е „ стопирал ” референдумите за анексия на окупираните територии в Украйна , оповестява съветско опозиционно издание „ Медуза ”. Според два негови източника, близки до Кремъл, съветските управляващи са отсрочили за неопределен срок замислените референдуми за присъединение към Русия на самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национални републики, както и на окупираните елементи от украинските области Запорожка, Харковска и Херсонска.

Във всяка от тях съветските управляващи бяха формирали така наречен военно-гражданска администрация. Единствена причина за отлагането е сполучливото контранастъпление на украинските войски по Харковското направление.

 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР