Появи се и втора жертва на измамната схема на рецедивиста,

...
Появи се и втора жертва на измамната схема на рецедивиста,
Коментари Харесай

Вторият ограбен пенсионер от пощаджията: Такъв класически мошеник не съм виждал

Появи се и втора жертва на лъжливата скица на рецедивиста, показал се за пощальон и ограбил пенсионер на столичната улица " Гео Милев.

 Върнаха парите на двама възрастни мъже, излъгани от рецидивист с 8 присъди Виж още

Минути преди да бъде ограбен 89-годишният Иван Дечев, от пощенския клон в квартал " Гео Милев " взел пенсията си и 83-годишният Велин Петров.

Според проверяващите и той бил пресрещнат от същия мъж, показал се за касиер на пощата, и изискал да ревизира парите още веднъж, тъй като можело да има неточност.

Такъв типичен шарлатанин не съм виждал, споделя възрастният мъж.

" Дърпа ме и вика - Господине, господине, проверете, вика. Викам какво да ревизира, цялата пенсия е тук. Обаче виждам, крещя, по-малко пари. И той вика - " Дай да ги проверим ". И ми ги дава назад - и вика, " Провери ги и ти, да се увериш ". А той през това време избяга с колата. Обаче е скроена цялата работа. Това е тренирано, тренирано. И по какъв начин през това време изважда 300 лева, а 200 остават, с цел да ме заблуди ".

Сега някой 1 лев да желае, няма да му дам, до момента в който не схвана, че не е инцидентен шарлатанин. Айде, ние, възрастни, ни лъжат, излъгват. Обаче вие, младите, би трябвало да внимавате ", поучава потърпевшият.

На причинителя е повдигнато обвиняване - за машинация, осъществена в рисков рецидив. Той остава арестуван. Сумите на двамата пенсионери са възобновени. За този тип закононарушение законът планува от 3 до 10 години затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР