Появата в три страни - Германия, Виетнам и Япония -

...
Появата в три страни - Германия, Виетнам и Япония -
Коментари Харесай

Шефът на СЗО е обезпокоен от предаването на коронавирус от човек на човек извън Китай

Появата в три страни - Германия, Виетнам и Япония - случаи на предаване на новия ковид от човек на човек, буди паника и ще бъде разисквана от специалистите, които ще се съберат да преценяват дали да разгласят световна изключителна обстановка. Това съобщи през днешния ден Световната здравна организация (СЗО), представена от Ройтерс.

Бях мощно обнадежден и впечатлен от огромната информираност на китайския президент за епидемията и персоналните му старания в битката с нея. За мен това е същинско водачество, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на конференция в Женева след завръщането си от Китай и среща с президента Си Цзинпин. Шефът на СЗО сподели, че интернационалният екип, който е контрактувано да бъде изпратен в Китай, ще се състои от чиновници на СЗО и страните би трябвало да реализират двустранни сделки за изпращане на свои специалисти.

Тедрос сподели, чe желае промяна на съществуващата система за оповестяване на изключителни обстановки, като се премине към тристепенна система. СЗО похвали Китай за напъните му за справяне с епидемията на новия ковид и изрази оптимизъм, че болестта може да бъде спряна. "В момента сме изправени пред решителен миг в този развой.

Смятаме, че веригите на разпространяване може да бъдат прекратени ", сподели Майкъл Райън, изпълнителен шеф на Програмата за изключителни здравни обстановки към СЗО, който придружаваше генералния шеф на организацията при пътуването му в Китай тази седмица. "Те взимат изключителни ограничения, изправени пред изключително предизвикателство ", сподели Райън за Китай.

Утре основаната в Женева СЗО привиква своята Комисията за изключителните обстановки, за трети път за една седмица, с цел да реши дали сегашният епидемиологичен гърмеж на новия ковид постанова оповестяване на световна изключителна обстановка, отбелязва Ройтерс. Решението за оповестяването й беше отхвърляно към този момент два пъти от 16-те специалисти в комисията.

Райън съобщи, че епидемията остава съсредоточена в град Ухан и в провинция Хубей, само че "данните се актуализират и се трансформират с всеки час ", отбелязва Асошиейтед прес. Той сподели още, че доста от инфектираните не са в тежко положение и че делът на случаите с съдбовен излаз е към два %. Делът на смъртните случаи в резултата на Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС) - вариант, подобен с новия ковид - беше към 10 %, показва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР