Появата на Румен Радев измести Бойко Борисов, но той не

...
Появата на Румен Радев измести Бойко Борисов, но той не
Коментари Харесай

Война на рейтинг

Появата на Румен Радев измести Бойко Борисов , само че той не е паднал за сметка на друга политическа фигура. Динамиката в публичното мнение по отношение на премиера е застинала в последните 3-4 години. Това разяснява в " България заран " социологът от Изследователски център " Тренд " Димитър Ганев, съобщи Bulgaria Ot Air.

Проучване, направено от центъра демонстрира, че 8 месеца след предварителните парламентарни избори дистанцията сред първите две партии ГЕРБ и Българска социалистическа партия се резервира.

Като най-харесвани политически фигури посочени бяха Румен Радев със 67% и Бойко Борисов с 42%.

Какво разклати първата позиция на премиера, а той отговори, че не е последовател на класациите, тъй като Президентската институция и останалите такива изпитват разлика между тях.

" Президентът като фигура обичайно се употребява с по-високо доверие от останалите политически фигури. Това се дължи на няколко обстоятелството: Президентството е институция, директно определена от народа, титулярът е един човек и, значително, доверието към институцията е директна функционалност на личностно доверие ", изясни социологът.

По думите му отговорностите на президента са относително по-малко от тези в изпълнителната власт и всекидневните кавги " прекомерно малко " се " лепят " на президента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР