Появата на опасната тийнейджърска игра „Син кит“, за която съобщиха

...
Появата на опасната тийнейджърска игра „Син кит“, за която съобщиха
Коментари Харесай

Няма никакъв „Син кит“ в Бургас – объркали опасната игра с приложението SYNCit

Появата на рисковата тийнейджърска игра „ Син кит “, за която оповестиха на 22 март от управлението на бургаското ОУ „ Климент Охридски “ в комплекс „ Изгрев “, предизвиквайки медийна сензация, се оказа кьорфишек. Програмата, конфигурирана на смарт телефон на възпитаник от школото, в действителност е безобидното и даже много потребно приложение SYNCit, оповестява 7dniburgas.bg, цитирайки Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
SYNCit разрешава архивиране и възобновяване на данните от телефона – контакти, есемеси, листата на повикванията. Учителката, която е видяла приложението на телефона на ученика, го е помислила за рисковата игра, водеща до рязане на вени и самоубийства, заради съвпадане на името на британски с кирилското му наречие – „ СинКит “.

В резултат се сътвори надали не всеобща неуравновесеност за родителите, които бяха призовани и от самото управление на учебното заведение да проследят интернет контактите на техните деца, „ с цел да се предотвратят необратими последствия “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР