Появата на нови технологии, които имат за цел да улеснят

...
Появата на нови технологии, които имат за цел да улеснят
Коментари Харесай

Автопилотът на Volvo има сериозен проблем с... кенгурата

Появата на нови технологии, които имат за цел да улеснят живота ни и стартирането им на пазара, от време на време се оказва мъчно постижима задача. Технологията среща спънка по пътя си, която разкрива някакъв неин минус и ние би трябвало да продължим да чакаме нетърпеливо.

Именно подобен е казусът с австралийските кенгура и новите коли на автопилот.

При последните проби за сигурност на своите единствено управляеми коли, компанията Volvo откри сериозен минус — технологията им не е в положение да открие и разпознае... кенгуру.

Първо тествана в Швейцария, колата, задвижвана напълно на автопилот, без никакъв проблем засякла и разпознала елен и уапити и реагирала съгласно с тяхното наличие.

Но неповторимото придвижване на кенгурута се оказало изцяло объркващо за система на автомобила, отговаряща за откриването и разпознаването на огромни животни.

Този система употребява позицията на животното на земята като референтна точка. Но подскачането на кенгуруто направи невъзможна задачата на колата да реши какъв брой близко е животното, изяснява австралийският механически управител на Volvo Дейвид Пикет пред телевизия ABC News.

"Когато краката му се отделят от земята и застане във въздуха, то в действителност наподобява, че е по-далече, само че единствено момент по-късно се приземява и още веднъж наподобява по-близо ", добавя той.

От компанията не одобриха това като проблем, заявявайки, че сходни открития са общоприета част от създаването на артикул и няма да бъдат проблем, когато автомобилът бъде пуснат на пазара през 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР