Появата на нови опасни варианти на коронавируса може да наложи

...
Появата на нови опасни варианти на коронавируса може да наложи
Коментари Харесай

СЗО: Ваксините срещу COVID могат да се модифицират всяка година

Появата на нови рискови разновидности на ковид може да наложи годишна трансформация на, какъвто е в този момент казусът с имунизацията против грип. Това разгласи Сумя Сваминатан, основен академик в Световната здравна организация, представена от БГНЕС.

Тя сподели, че разработчиците в този момент изследват въпроса дали е допустимо да се модифицират имунизациите, с цел да се предотврати опасността от бъдещи разновидности. " За благополучие имунизациите, които са били утвърдени до момента, са към момента ефикасни против разновидностите на вируса, които сме виждали до момента. Ние обаче не знаем дали ще има нов тип, който да не реагира на познатите ваксини ", сподели Сваминатан.
 Сериозните странични реакции след ваксина - единствено един тип данни не могат да дадат точна картина Сериозните странични реакции след ваксина - единствено един тип данни не могат да дадат точна картина
Във фармакологията правилото на предпазливостта работи по следния метод: сумира се броят на известията за настъпили нежелани реакции и...

Според нея учените желаят да са сигурни, че „ могат бързо да трансформират наличните ваксини “, тъй че те да бъдат ефикасни против бъдещи разновидности на ковид и работата в тази посока към този момент е в ход. „ Правихме сходно нещо в предишното с противогрипните ваксини: в този момент имаме нова ваксина против грип всяка година, според от циркулиращия вариант “, изясни основният академик на СЗО. " Нещо сходно може да се изисква и за ковид ", сподели Сваминатан. " Трябва да сме готови. В момента не знаем дали имунизациите ще останат ефикасни против всички разновидности на SARS-CoV-2 ".

По данни на СЗО от началото на пандемията в света са регистрирани над 250 милиона случая на инфектирани с ковид и 5 054 267 смъртни случая. Направени са общо над 7 милиарда имунизации против COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР