Появата на Корнелия Нинова и депутатите от БСП в районите,

...
Появата на Корнелия Нинова и депутатите от БСП в районите,
Коментари Харесай

Нинова твърди, че е предотвратила огромен конфликт, свързан с епидемията от чума по животните

Появата на Корнелия Нинова и депутатите от Българска социалистическа партия в регионите, където е предстояло евтаназиране на хипотетично заболели от чума животи, е предотвратило " голям спор ", ката през днешния ден по Българска национална телевизия водачът на левицата. " Ако не бяхме отишли, полицията щеше да нахлуе и да убие останалите животни и щеше да стане страшното, тъй като хората бяха подготвени за ответни дейности ", разясни тя.

Нинова разгласи, че шест часа е преговаряла с полицията и притежателите на животни. Тя заключи, че откакто е прегледала всички документи по тематиката подозренията, че въобще има чума, стават все по-големи.

" Чума има и тя е доказана с всички лабораторни проби, в това число и във френска лаборатории ", сподели също по Българска национална телевизия министърът на земеделието Румен Порожанов. Той разгласи, че не счита, че подхванатите ограничения са прекомерни.

Порожанов откри неточност само в това, че не е било обяснено на всички стопани в точния момент по какъв начин ще бъдат обезщетени и че няма да бъдат ощетени. " Обезщетенията са съответни, на база тегло и цена. Най-малкото обезщетение за коза и овца е 190 лв. ", добави той.

По-рано пред Би Ти Ви ръководителят на спешния щаб по казуса Валентин Радев разгласи, че казусът идва от недоверието към институциите. Той прикани в идващите дни да излязат да приказват специалистите, с цел да се спре натиска и хората, които се борят против разпространяване на болестта, да бъдат оставени да си свършат работата.

Валентин Радев прикани публицисти и представители на неправителствени организации да спрат да обикалят из засегнатите региони, тъй като въпреки и несъснателно има риск да разнесат болестта.

Вай-важното по тематиката можете да прочетете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР