Появата на близо 40-годишна италианка, която е получила половин милион

...
Появата на близо 40-годишна италианка, която е получила половин милион
Коментари Харесай

Мистериозна млада шпионка заплете още повече аферата с ватиканския кардинал Бечу

Появата на близо 40-годишна италианка, която е получила половин милион евро от Светия трон по сметка в Словения, през днешния ден утежни аферата, обвързвана с кардинал Анджело Бечу, подал наскоро оставка като префект на Конгрегацията за каноничните процеси на светците поради съмнения във финансови злоупотреби, съобщи Франс прес.

Появата на Чечилия Мароня в тази спекулация имаше резултат на бомба. Италиански вестници я нарекоха Дамата на кардинала или Дамата с 500 000-те евро.

Тридесет и девет годишната италианка съобщи през вчерашния ден и през днешния ден пред италиански медии, че й се е плащало като посредничка в договаряния за освобождението на свещеници и монахини, похитени в Азия и Африка.

Жената е от Сардиния, също като 72-годишния Бечу. Той е взел решението да й се заплаща, когато е бил фигура номер две в Държавия секретариат на Ватиката. Жената удостовери, че е получила половин милион евро по сметката на компанията си "Лоджсик ", основана преди две години в Любляна.

Не съм откраднала нито едно евро, акцентира тя. Жената разгласи, че има писмо от кардинала, в което й се дава позволение да пътува и да има дипломатически връзки, с цел да оказва помощ на църквата в сложни територии. Тя разясни, че познава и членове на управлението на италианските секрети служби.

Дамата отхвърли спекулациите, че е била държанка на Бечу и се показа като политически анализатор и специалист по разузнаването. Тя разгласи, че е основала мрежа от връзки в Африка и Близкия изток, с цел да отбрани нонциатурите и задачите на църквата.

Няколко медии тези дни получиха анонимни писма, в които се съобщаваха банковите сметки на компанията на дамата и по този начин нейната идентичност излезе на яве.

Италианската проверяваща телевизионна стратегия "Хиените " даже отиде в Любляна, с цел да проверява там. В репортаж, излъчен през вчерашния ден, тя насочи вниманието си върху вноски от Светия трон по словенска сметка.

Сумите са били 75 000 евро, 82 000 евро, 50 000 евро. Разследващата стратегия сподели и документ, че към 200 000 евро са били изхарчени за първокласни артикули, като да вземем за пример 8000 евро за продукция на Шанел, а 12 000 евро първокласно кресло. Мароня обаче се възмути от този репортаж и сподели, че има право да си купи кресло. Тя сподели, че е жертва на комплицираните интриги във Ватикана.

Дамата разясни още, че е подарила чанта на брачната половинка на нигерийски другар, който можел да я осведоми за рисковете за католическите задачи в Африка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР