Power of BG събират талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии,

...
Power of BG събират талантливи хора от бизнеса, хуманитарните професии,
Коментари Харесай

Да хакнеш коронавируса - български предприемачи дават 15 000 лева за проекти срещу кризата

Power of BG събират надарени хора от бизнеса, филантропичните специалности, и IT експерти, които да дадат хрумвания и да изградят планове за битка с ковид рецесията и следствията ѝ у нас.
Това ще стане с онлайн хакатон, който цели да събере хрумвания за планове от цялата страна и ще се реализира посредством платформите Slack и Zoom. 
Състезанието стартира в петък, 27 март, от 18.00 часа, а финалите са на 29 март.  Записването започва от през днешния ден на уеб страницата hackcrisis.bg, a във фейсбук може да следите събитието тук.  
Целта е в границите на 48 часа да се излезе с новаторски хрумвания и прототипи на системи. Най-добре справилите се тимове, които са подготвени да приложат плана си на процедура, ще си поделят награден фонд от 15 000 лв.. И освен това - тимовете, които запретнат ръкави след уикенд хакатона ще получат помощ от едни от най-успешните и новаторски бизнесмени в страната.
Темите, по които незабавно се търсят създадени концепции против ковид, са:
 - Спаси животи
 - Спаси общности и групи от хора
 - Спаси бизнеси
Участниците в хакатона ще бъдат в екипи от 2 до 6 души и ще имат 2 дни да разпрострат концепцията си. Те могат да бъдат от всяка социална и професионална сфера, като всички екипи ще се направляват от ментори, водещи бизнес водачи в своята област. Сред менторите на плановете са създателите и бизнесмени Дарин Маджаров (Уча.се), Светлин Наков (SoftUni), Пресиян Каракостов (PhoneArena и PubGalaxy), Братя Куманови (Ник), Юлиян Бориславов (ICN.Bg), както и други бизнесмени от мрежата на Power of BG . В неделя жури ще излъчи екипите спечелили във всяка категория, които ще си разделят наградния фонд и ще имат oсигурена поддръжка да осъществят плановете си. 
“В България видяхме доста образци на бизнесмени, които пожелаха да бъдат в интерес на обществото и направиха безусловни дарения към лечебни заведения и хора в потребност. Нашата цел е да отидем още 1 стъпка напред и да намерим новаторски решения за финансовата и обществената рецесия, които ни чакат. 
Организирането на хакатона събра съидейници от почтени български бизнеси подготвени да поддържат интензивно най-хубавите хрумвания за разрешаване на проблеми от първостепенна значимост. България има голям капацитет. Нека работим всички дружно - всеки със своите познания, умения и опит, единствено по този начин ще успеем да се преборим с спешната обстановка като общество и да излезем спечелили ”, разяснява Тодор Гигилев, създател на Power of BG u CEO на софтуерната компания Dreamix.
Едно от прелестните неща, които се случват, когато има естествено злополучие е, че хората си сътрудничат. От уредниците прибавиха, че по целия свят се появява коронавирусна просвета, непринудено и креативен, с цел да се оправи с публичния боязън, рестриктивните мерки и изолацията. Битката с ковид може да бъде извоювана, единствено в случай че в нея се борим дружно. 
За Power Of Bulgaria
Power Of BG е общественост, която събира сполучливи български бизнесмени и иноватори. Всеки един от тях цели да популяризира полезности свързани с  воденето на сполучлив бизнес за смяна на света към по-добро, да оказва помощ, и да развива предприемачеството по този начин, че то да стане за образец и мотивация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР