Повторното голямо завръщане на Рафаел Надал на корта приключи след

...
Повторното голямо завръщане на Рафаел Надал на корта приключи след
Коментари Харесай

Завръщането продължи само два мача: Австралиец изхвърли Надал от корта с негово име

Повторното огромно завръщане на Рафаел Надал на корта завърши след едвам два мача и при първата среща с състезател от елита на тениса.

В мач от втория кръг на шампионата от категория АТР 500 в Барселона и на корта, носещ неговото име, 12-кратният първенец от конкуренцията загуби с 5:7, 1:6 от австрлалиеца Алекс де Минор.

Опонентът на Рафа е четвърти подложен в главната скица и сегашен №11 в света, като среща с състезател от сходно равнище ясно демонстрира, че Матадора към момента е прекомерно надалеч от оптималната си форма.

Но в това няма нищо изненадващо, тъй като това бе едвам петия мач за Рафа освен през сезона, само че и в последната над година.

Агресията, битката за всяка топка и мощните удари от форхенд бяха на разположение, само че всичко се случваше на с надалеч по-нисък интензитет от нормалното равнище, което Матадора показваше преди дългото неявяване от корта.

Макар да изостана с пробив в самото начало на мача, Надал влезе в добър темп и съумя да върне брейка, като даже докара нещата до 5:5.

В този миг обаче Де Минор подвигна оборотите, пласира няколко отлични удара и с пробив на нула поведе с 6:5, а по-късно с нов гейм на нула и общо осем следващи точки на сметката си, затвори частта със 7:5.

Във втория сет Надал още веднъж изостана с ранен пробив, само че този път за Матадора бе надалеч по-трудно да успее да направи рибрейк и да се пребори за освен това.

С втори пробив Де Минор поведе с 4:1, а по-късно разочарова публиката, изхвърляйки любимеца им с 6:1 във втория сет.

Все отново позитивните вести за Надал са, че той съумя да се завърне в игра и даже записа два мача. Очакванията са той да натрупа темп в идните Мастърс шампионати в Мадрид и Рим, преди да пристигна време за " неговия " " Ролан Гарос ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР