Повторно гласуване на френското предложение, по силата на което България

...
Повторно гласуване на френското предложение, по силата на което България
Коментари Харесай

Костадинов поиска прегласуване на вдигане на ветото на РСМ

Повторно гласоподаване на френското предложение, по силата на което България към Република Северна Македония и което бе признато от Народното събрание преди седмица. Това изиска в декларация от трибуната на Народното събрание ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Причината - новината, във вчерашния ден, че е открит компромис със Скопие, както и думите на Ковачевски, че историческите въпроси, урегулирането на които е главно изискване на София, са отпаднали от преговорната рамка.
 От Генчовска всичко е с гриф, а Министерство на външните работи получава единствено описи от ДАНС
От Генчовска всичко е с гриф, а Министерство на външните работи получава единствено описи от ДАНС

Министерство на външните работи чака инструкции от премиера по действиято по отношение на съветското посолство

" Преди повдигането на ветото към Северна Македония ние предупредихме, че единствените принадлежности, които имаме за влияние, са първо - двустранният преговорен развой сред нас преди започването на общия преговорен развой с РСМ и Европейски Съюз и фактът, че в този случай решенията са само и единствено наши. С повдигането на ветото и прехвърлянето на нашите права върху различен индивид, в тази ситуация Франция като ръководител на Европейски Съюз, ние се отказахме от нашите благоприятни условия да дефинираме рамките на преговорния развой ", сподели партийният водач.
 РСМ получи ново френско предложение
РСМ получи ново френско предложение

Предполага се, че дава отговор на някои възражения на РСМ за тълкования на история като част от договарянията за Европейски Съюз

" Предупредихме, че това може да докара до необратими последствия поради това, че може да се промени едно или повече условия от тези, препоръчани от френския президент. Това не беше взето под внимание. Но във вчерашния ден чухме от Ковачевски, че Макрон е изпратил в 12-я час ревизирано предложение. Самият Макрон удостоверява същото. Когато гласувахме френското предложение, останахме с усещане, че това е компромисът. А в този момент се оказва, че е открит компромис на компромиса. Този компромис на компромиса са историческите условия, които ние поставяхме и които са основата на нашите претенции. Защото ние политически проблеми с РСМ нямаме ", добави Костадинов.

И настоя - Народното събрание да анулира взетото преди седмица решение и да прегласува френското предложение в настоящата му форма , а министърът на външните работи Теодора Генчовска да не подписва Протокола към предлагането на Париж.
 За Пендаровски новото френско предложение е по-добро
За Пендаровски новото френско предложение е по-добро

Но не желае да го разяснява на този стадий
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР