Повторен оглед се провежда и в момента в магазина за

...
Повторен оглед се провежда и в момента в магазина за
Коментари Харесай

Разследват причините за пожара в магазина за фойерверки в Пловдив

Повторен оглед се организира и сега в магазина за фойерверки, който пламтя нощес в Пловдив. Назначена е пожаро-техническа експертиза. Огънят в обекта провокира поредност от гърмежи, а хората от кооперацията, в която е магазинът, бяха евакуирани. Няма потърпевши, а вредите са единствено материални.

Днес се организира втори оглед в магазина, с цел да се реши дали леснозапалимите артикули са били съхранявани съгласно условията. Обектът е бил проверяван за последно предходната година и е отговарял на наредбите. Сградата е газифицирана и това е усложнявало обстановката нощес.
Васил Димов - ПБЗН-Пловдив: За нас е с нараснал риск, тъй като имаше директна заплаха от високата температура и директно попадение на някой от зарядите, тъй като газопровода минаваше над самата витрина на обекта.
От пожарната обявиха, че се ревизират всички версии. Собственикът на магазина отхвърли да приказва с медиите, само че показа, че обектът не е застрахован. От сътрудниците му в съседство разбрахме, че се отоплявал с печка-духалка, само че е бил доста прецизен експерт.
Иван Петров, сътрудник в съседство: Съседът ми е извънредно професионално квалифициран, всичко точно е правено, най-малко всичко е ставало пред очите ми.
За определяне на аргументите към този момент е формирано досъдебно произвеждане, по което през днешния ден се разпитват очевидци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР