Повредената кола често води до фрустриран собственик. Забавяния, неудобство и

...
Повредената кола често води до фрустриран собственик. Забавяния, неудобство и
Коментари Харесай

Най-надеждните марки автомобили според класация

 Повредената кола постоянно води до фрустриран притежател. Забавяния, стеснение и разноски за ремонт могат да трансфорат живота ви в призрачен сън.

Надеждността е качество, което е добре да търсите във всяка употребена кола. Кои са най-надеждните марки коли тогава? По-надолу ще откриете ранглиста на най-надеждните марки коли съгласно carVertical, която да ви помогне да вземете осведомено решение. Но дано първо разбираем в резюме процеса.

Как оценихме надеждността на колите?

Съставихме листата на най-надеждните марки коли, употребявайки индикативен критерий- повредите.

Откритията ни са основани на историческите отчети на колите на carVertical.

Класацията за използвани коли, която сте напът да видите е основана на % развалени коли от всяка марка, по отношение на общия % оценени такива.

Нека стартираме със лист на най-надеждните марки коли.

1. KIA - 23,47%

Слоганът на Kia “ Изкуството да изненадваш “ несъмнено дава отговор на упованията. Дори с над 1.4 милиона създадени коли всяка година, южнокорейският автомобилостроител съумява да заеме първото място със единствено 23,47% развалени коли от всички оценени модели.

Но най-надеждната марка също не е безупречна и колите и са податливи на: 

Честа щета на електрическото сервоуправление 

Неизправност на ръчната спирачка 

Възможна щета на DPF филтъра

Фокусът на компанията върху надеждността не би трябвало да ни изненадва. Моделите на Kia съдържат усъвършенствани системи за сигурност, включая такива за отбягване на преден конфликт, самостоятелно спешно прекъсване и ръководство на стабилността на транспортното средство.

2. Hyundai - 26,36%

Фабриката на Hyundai в Услан е най-голямата фабрика за произвеждане на коли в Азия, простирайки се на впечатляващите 54 милиона квадратни фута (около 5 кв. км.). Hyundai държи второто място с повреди открити при 26,36% от всички оценени модели.

Все отново, колите втора ръка на Hyundai могат да изпитат постоянно срещани повреди:

Корозия на задната подрамка 

Проблеми с ръчната спирачка 

Слаби предни стъкла

Откъде тогава тази висока позиция в класацията? Hyundai е единствената автомобилна компания, която създава своя лична свръхустойчива стомана. Те също по този начин създават и Genesis, една от най-безопасните коли в света.

3. Volkswagen - 27,27%

В превод от немски " Народната кола “, Volkswagen създаде именития бийтъл, иконата на 20-ти век, която продаде над 21.5 милиона бройки. Автомобилният производител се класира трети в листата на най-надеждните марки коли на carVertical, със своите 27,27% развалени коли.

Макар да са здрави, колите на Volkswagen са склонни да малфункционират по следния метод:

Неизправност на двумасовия маховик 

Ръчната скоростна кутия може да откаже 

Проблеми с ABS / ESP модула

Volkswagen се стреми да отбрани пасажерите посредством системи за сигурност като адаптивен круиз надзор, неизбежно прекъсване и разкриване на слепи места.

4. Nissan - 27,79%

Nissan дълго време беше най-големият производител на електрически коли преди Tesla да завземат света. С галактически ракети в репертоара им от минали творения, японският авто производител търпи повреди в 27,79% от оценените модели.

Но колкото и да са издръжливи, колите марка Nissan са податливи към няколко казуса: 

Диференциална повреда 

Много постоянно срещана структурна разяждане в централната релса на шасито 

Топлообменникът с автоматизирана трансмисия може да се повреди

От Nissan постоянно са наблягали на сигурността, развивайки новаторски технологии като zone body construction. Safety Shield 360 и умна подвижност.

5. Mazda - 29,89%

Започвайки като компания за разработка на корк, японската компания приспособява първия авто мотор, работещ по цикъла на Милър, който попринцип е предопределен за кораби, реактори и локомотиви. Базата данни на carVertical демонстрира, че Мазда търпи повреди измежду 29.89% от всички оценени модели.

Най-често, повредите с които марката се сблъсква са:  

Отказ на моторите Skyactiv D 

Неизправност на уплътнението на инжектора за гориво при дизелови двигатели 

Много честа щета на ABS помпата

Посредственото показване не би трябвало да ни прави слепи за обстоятелството, че моделите на Mazda имат някои впечатляващи системи за сигурност. Например, i-Activesense системата съдържа усъвършенствани технологии, които разпознават евентуални рискове, предотвратяват катастрофи и понижават тежестта на конфликта.

6. Audi - 30,08%

Audi на латински значи " Слушай “ и колите й имат известност на разкош и продуктивност, даже към този момент да са втора ръка. Преди закупуването й от Volkswagen Group, Audi един път се сплоти с три други марки, с цел да образува Auto Union GT. Четирите пръстена на логото символизират това обединение.

Audi изпусна петото място с доста дребна разлика, 30,08% от оценените коли са претърпели щета.

Наблюдаваме наклонността колите на компанията да получават следните повреди: 

Значително изхабяване на съединителя 

Неизправност на сервоуправлението 

Неизправност на ръчната трансмисия

Учудващо, Audi има дълга история с сигурността, компанията е провела своя първи краш тест преди повече от 80 години. В днешно време, колите на немския производител са екипирани с едни от най-напредналите дейни, пасивни и подпомагащи лидера системи за сигурност.

7. Ford - 32,18%

Създателят на компанията Хенри Форд повлия доста на днешната автомобилна промишленост, откривайки революционната " преносима поточна линия “, която понижи времето за произвеждане от 700 до невероятните 90 минути. Именно по тази причина е учудващо, че известният производител е толкоз надолу в класацията, само че данните на carVertical демонстрират щета при 32,18% от оценените модели на Ford.

Моделите на Ford наподобява са податливи на: 

Неизправност на двумасовия маховик 

Съединителя, щета на помпата на серво управление 

Неизправност на CVT автоматизираната трансмисия

Американският автомобилопроизводител от дълго време натъртва на смисъла на сигурността на водача, пасажерите и колата. Основен образец за това е Системата за Безопасност на Навеса на Ford, която разпростира еърбегове при положение на странични произшествия или превръщане.

8. Mercedes-Benz - 32,36%

Известният немски производител вкарва първия бензинов автомобил през 1886 година. Независимо от това дали е нов или втора употреба, автомобилът Mercedes-Benz внушава възприятие за разкош. Въпреки това, забележителните 32,36% от всички оценени коли се повреждат съгласно нашите данни.

Въпреки впечатляващото качество, мерцедесите страдат от някои постоянно срещани проблеми: 

Във фаровете могат да проникне влага 

Неизправност на уплътнението на инжектора за гориво при дизелови двигатели 

Много честа щета на спирачната система Sensotronic

Все отново, марката със слоган " Най-доброто или нищо “ е пионер в автомобилния дизайн, технология и нововъведения. От ранните версии на ABS до Pre-Safe, инженерите на Mercedes-Benz вкарват редица ограничения за сигурност, които в този момент са стандарт в промишлеността.

9. Toyota - 33,79%

Японският авто колос създава над 10 милиона автомобила всяка година. Компанията също по този начин е производител на Toyota Corolla, най-продаваната кола в света с над 40 милиона продажби. Шокиращо, 33,79% от всички оценени модели на Toyota търпят повреди.

Някои от нормалните повреди на колите на Toyota са:  

Неизправност на датчика за задно окачване 

Неизправност на климатика 

Склонни към мощна разяждане.

Въпреки класирането си, най-големият производител на коли в Япония прави краш проби още от 60тте години. В по-близкото минало, те вкараха второто потомство на Toyota Safety Sense, пакет от технологии за сигурност, способни да засичат пешеходци през нощта и велосипедисти денем.

10. BMW - 33,87%

Баварският автомобилопроизводител стартира като производител на авиационни мотори. След края на Първата Световна Война обаче минава към производството на коли и в този момент е водещата компания за коли в света. С разлика от единствено 0,09% BMW бива изместена от Toyota и заема нежеланото последно място по надеждност. Баварската компания търпи повреди на 33,87% от всички оценени модели.

Колите втора ръка имат своите дефекти:  

ABS датчиците на колелата могат да се повредят 

Различни електрически неизправности 

Проблеми с вярното подравняване на колелата

Последното място на BMW е объркващо, частично тъй като компанията е известна със своите нововъведения. Немският производител даже сътвори стратегия за проучване на сигурността и произшествията, която да е от помощ в проектирането на по-безопасни коли. Понякога обаче, сигурността не се трансформира в надеждност.

Надеждните коли купуват ли се най-вече?

Очевидно, най-надеждните марки не са толкоз търсени щом става дума за пазаруване на употребен автомобил.

Повечето хора бягат от тях като от чума. С изключение на Volkswagen, Топ 5 най-надеждни марки коли не участват в листата на най-закупуваните такива.

Чудите се за какво?

Най-закупуваните марки коли са някои от най-големите и остарели автомобилопроизводители в света. Те са наляли милиони в реклама, маркетинг и основаването на привлекателен имидж на своите коли.

Хората вършат положителни асоциации с колите, които виждат по филмите, малкия екран и в интернет.

Много постоянно това, което продава е името на марката, а не продукта.

Надежден ли е пазарът на коли втора употреба?

Пазарът за коли втора употреба е като минно поле за евентуалния покупател, изключително поради връщането на пробега.

Връщането на пробега, известно още като “Клокинг “ или машинация с километража е противозаконна тактичност, която някои продавачи употребяват, с цел да понижат изкуствено пробега на колите посредством връщане на километража.

Както можете да видите от горната графика, най-купуваните марки страдат най-вече от връщания на пробега, като употребяваните BMW-та съставляват повече от половината случаи.

Измамите с километража разрешават на продавача да желае непозволено по-висока цена, което води до това купувачите да даават повече пари за кола, която в действителност е в неприятно положение.

Освен това, това може да им наложи да заплатят хиляди левове за ремонт.

Заключение

Без подозрение, марките, имащи известност на надеждност са всичко останало, само че не и надеждни. Въпреки това, колите им се радват на доста търсене.

За страдание, най-надеждните коли не са толкоз известни.

Ако планирате да купувате употребена кола, направете си услуга и поискайте данни за историята на автомобила преди да платите хиляди левове за едно много неприятно возене.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР