Повреда на някое от интернет трасетата разстройва цялата глобална мрежа(снимка:

...
Коментари Харесай

Повреда на кабел в Египет прекъсна интернет по целия свят


Повреда на някое от интернет трасетата разстройва цялата световна мрежа
(снимка: CC0 Public Domain)

Много интернет услуги останаха недостъпни за известно време вследствие на спирания, които започнаха в Близкия изток и Азия, а по-късно се разпространиха безусловно в целия свят.

Според данните на OVHcloud, спиранията са следени за близо три часа във вторник, 7 юни. Фрагмент от дългата 25 000 км кабелна система Азия-Африка-Европа-1 (AAE-1), която свързва Югоизточна Азия с Европа, явно е бил развален на територията на Египет.

Експертите считат, че точно това е предизвикало спирания на интернет в Източна Африка, Близкия изток и Азия, в това число Пакистан, Сомалия, Джибути и Саудитска Арабия. След това са почнали проблеми и в други райони. Инцидентът е станал някъде на сушата в Египет – в случай че подводният откъс е бил развален, ремонтът би лишил дни.
още по темата
Необичайно в обстановката е, че редом се следят спирания и при консуматори на кабелната система SEA-ME-WE 5. Последната, явно, се оказва обвързвана с AAE-1, макар че на доктрина не би трябвало. В резултат, проблемите се популяризират надалеч оттатък Близкия изток и Азия.

В допълнение към клиентите на Гугъл Cloud са били са наранени клиенти на услугите на AWS и Microsoft, както и на други известни платформи в Азия, Африка, Австралия, Европа, Северна и Южна Америка. Към момента проблемите са отстранени, само че специалистите към момента проверяват първопричините за случая.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР