Поводът са речта на омразата и защитата на потребителските данниFacebook

...
Поводът са речта на омразата и защитата на потребителските данниFacebook
Коментари Харесай

Viber къса всички отношения с Facebook

Поводът са речта на омразата и отбраната на потребителските данни

„ Фейсбук продължава да показва недоумение на главната роля, която има в света ”, съобщи Джамел Агауа, световен изпълнителен шеф нa Viber
(снимка: Rakuten Viber)

Viber прекратява публично всевъзможни бизнес връзки с Фейсбук, „ с цел да отбрани своите над 1 милиард консуматори ”, оповестиха от разработчика на известното приложение за връзки.

„ Поради неспособността на Фейсбук да отбрани данните на своите консуматори, както и поради несполучливите опити да спре омразната тирада, Viber взе решение да отстрани всички продуктови допирни точки сред платформите, както и да прекрати рекламите си в обществената мрежа ”, гласи формалното изказване от Rakuten Viber.

Viber ще отстрани от платформата си Фейсбук Connect, Фейсбук SDK и GIPHY. Също по този начин, всички рекламни разноски в обществената платформа ще бъдат спрени, с което Viber се причислява към възходящото световно придвижване против софтуерния колос #StopHateForProfit.

На фона на митингите в Съединени американски щати през последните седмици, група от шест организации, включително Антидифамационната лига (ADL) и Националната асоциация за прогрес на цветнокожите (NAACP), приканиха рекламодателите във Фейсбук да спрат техните платени акции в платформата през целия месец юли, поради неспособността на компанията да отбрани потребителите от омразна тирада.

Наред с многочислените нарушавания по линия на персоналните данни, в това число абсурда Кеймбридж Аналитика, в който политическа консултантска компания непозволено събра данните на близо 87 милиона консуматори на Фейсбук, тази тирада на ненавист е и последната капка в чашата на самообладание от страна на Viber, обявиха от компанията.

„ Фейсбук продължава да показва недоумение на главната роля, която има в света. От неправилното ръководство на данни и неналичието на сигурност в приложенията си, до възмутителното отношение и неналичието на ограничения за отбрана от рискова изразителност, Фейсбук стигна прекомерно надалеч ”, съобщи Джамел Агауа, световен изпълнителен шеф нa Viber.
още по тематиката
„ Ние не сме съдия в тази игра, само че истината е, че доста хора страдат от разпространяването на обидно наличие. И всяка компания следва да заеме ясна позиция по тематиката ”, добави мениджърът.

Очаква се дейностите по преустановяване на бизнес връзките сред Viber и Фейсбук да приключат до началото на юли 2020 година Разходите за реклами във Фейсбук неотложно ще бъдат спрени, прецизираха от Rakuten Viber.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР