Поводът е решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за

...
Поводът е решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за
Коментари Харесай

”Хамас” призова палестинците към интифада

Поводът е решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Палестинците дефинират акта на американския президент като "отваряне вратите на пъкъла ".

Вече има и първи прояви на принуждение и неодобрение в района. Палестинците изключиха коледните светлини от обичайното отечество на Исус във Витлеем в сряда в символ на митинг против решението на американския президент Доналд Тръмс да признае Ерусалим за столица на Израел, заяви "Ерусалем пост ".

От нощес Коледно дърво, украсено със светлини отвън църквата "Рождество Христово ", където християните имат вяра, че се е родил Исус и друго в Рамала, покрай гробището на някогашния палестински водач Ясер Арафат, са потънали в мрачевина.

Палестинците дефинират акта на американския президент като "отваряне вратите на пъкъла ". Продължават отрицателните реакции на решението на Тръмп за Ерусалим и от другите арабски страни, заяви организация "Франс прес ".

Саудитският крал Салман осъди решението на Белия дом и съобщи че "дълбоко съжалява за решението на американската администрация, взето макар нашите предизвестия ".

Това е един от редките случаи, когато Риад и зразява противоречие с решение на Вашингтон. Известни са положителните контакти на принцът-наследник на престола и зетя на Тръмп Джаред Кушнер.

Американските посолства в Близкия Изток и част от Северна Африка предизвестиха публично американските жители, намиращи се в тези райони за вероятни митинги и дейности, които могат да застрашат здравето и живота им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР