Поводът е представяне на книга за най-големия град в Северозападна

...
Поводът е представяне на книга за най-големия град в Северозападна
Коментари Харесай

Трима евродепутати с покана да посетят Плевен през новата 2023 година

Поводът е показване на книга за най-големия град в Северозападна България

Трима евродепутати са получили публична покана и опция да станат патрон на идно районно събитие през новата 2023 година, представящо капиталовата история на Плевен – най-големия град в най-слабо развития район в Европейски Съюз. Историята е събрана в единствената по рода си книга, представяща развиването на седмия град от началото на века.

Книгата, която е в развой на подготовка, е озаглавена „ Плевен в XXI век “ и следва да излезе от щемпел през тази година. Нейн създател е Силвия Златкова –дългогодишен сътрудник на Градът Медиа Груп за Северна България. Изданието е част от развиването на журналистически план „ реВизията на Севера “, за който през 2019 година тя е удостоена с годишната премия „ Северно ехтене “ на Съюза на българските публицисти – Дружество Плевен и Община Плевен.

Поканата към тримата евродепутати е отправена персонално от създателя на книгата и е в подтекста на главната капиталова политика на Европейския съюз за доближаване, предоставяща  изгоди за всички райони и градове  в Европейски Съюз и поддръжка икономическия напредък, основаване на работни места, конкурентоспособност на предприятията, стабилно развиване, отбрана на околната среда и в частност – с взор към най-бедния район в Европа и регионалния град Плевен.

„ Считам, че предлагането ми кореспондира с по този начин предстоящите целенасочени ограничения за таргетирано развиване на най-слабо развития район в страната и целия Европейски Съюз – Северозападния и заемане на водеща роля от Община Плевен в този развой, както и с проекта за интегрирано развиване на Община Плевен за интервала 2021 – 2027 година, където рехабилитацията, развиването и построяването на индустриални зони, привличането на вложители, насърчаването на икономическата интензивност и предприемачеството са изведени като приоритет “, се споделя в формалното послание на журналиста към евродепутатите.

Ексклузивното издание за първи път събира на едно място най-значимите 100 публични здания, показващи трансформацията на Плевен, хронологично наблюдава развиването на града през годините и по браншове.Част от тези вложения са осъществени с европейски средства.

„ Вярвам, че актуалната покана за партньорство в план без аналог ще провокира интереса Ви, а това сигурно ще спомогне за реализирането на една ексцентрична и друга реклама на Плевен – седмия град  в България – най-големия град в най-слабо развития район в Европейски Съюз “, се споделя още в формалната покана на създателя на книгата „ Плевен в XXI век “ към евродепутатите Андрей Новаков, Радан Кънев и Цветелина Пенкова.

„ Адмирарам това, че имате такава самодейност да промотирате Плевен като град с капацитет във краткотрайно, съгласно мен, един от бедните райони в България, защото това е нещо, което можем да променим. Както важи за Плевен това, по този начин важи и за Враца, Видин и Монтана “, сподели Андрей Новаков – член на комисията по Регионално развиване в Европейски парламент.

„ Северозападът като най-бедния район в Европа никога не получава нужното внимание “, безапелационен е Радан Кънев – заместител ръководител на Комисия по околна среда, публично здраве и сигурност на храните, Член на комисия по претовареност и обществени въпроси, който счита че, „ вероятността зависи напълно от това да има положително и те да си сътрудничат “.

Що се отнася до политиката за енергийна успеваемост, която е на дневен ред сега, „ тя не е друга в по-слабо или по-силно развития район “, сподели евродепутатът и добави: „ Тя просто е по-нужна в по-слабо развитите региони най-много заради по-ниските приходи на жителите. В България неравенството в приходите е доста огромно, а цената на енергоносителите е една “.

„ Енергийната рецесия, инфлацията на питателните артикули удрят безпределно по-тежко хората с по-ниски приходи и надлежно доста повече Северозапада “, счита евродепутатът Радан Кънев.

„ Когато приказваме за Северозапада и Плевен, като най-големия град от този район, би трябвало да се мисли за стратегическо и предпочитано вложение, тъй че да можем да реализираме резултати по четири съществени посоки: развиване на икономическа активност и нови работни места; обучение и съществуване на кадри; жилищна политика за младите фамилии и опазване на здравето. От всички тези съставни елементи ще зависи методът, по който ще започват средствата по Плана за възобновяване “, сподели евродепутатът Цветелина Пенкова, член на Комисията по районно развиване и на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика към Европейския парламент. Тя е безапелационна, че е нужна целенасочена държавна политика с взор към Северозапада и дейна локална такава.

„ Плевен в XXI век “ залага на действителна капиталова фактология и показва  града подобен, какъвто е от началото на века “, споделя авторката Силвия Златкова, водена от концепцията за промотиране на Плевен по един друг метод, като част от Северозапада, за развиването на който са ангажирани и българските депутати в Европейския парламент.

Приложение: Снимка на Сграда на Европейски парламент, Страсбург

Автор: Силвия Златкова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР