Повод за заявеното намерение на Манолова е фактът, че Националният

...
Повод за заявеното намерение на Манолова е фактът, че Националният
Коментари Харесай

Мая Манолова Заплаши Със Оставка!

Повод за декларираното желание на Манолова е фактът, че Националният съвет за интеграция на хора с увреждания отхвърли законопроекта за персоналната помощ. Той не получи поддръжка от национално показаните организации на хората с увреждания, финансовото министерство, синдикатите и бизнеса. Причината е, че съгласно тях законът не пази ползите на всички хора с увреждания.

" Законопроектът, който написахме дружно с майките, не получи поддръжка от Националния съвет за хората с увреждания, освен това - стана ясно, че техният проблем, който нагледно казано ги е изкарал на улицата, на палатки в страната и пред Народното събрание, няма да бъде решен. Освен това беше изработен опит от присъстващите да унизят майките с разнообразни изпуснати реплики, изпуснати нерви и да стане ясно, че статуквото в политиките, в системата за хората с увреждания ще бъде непокътнато ", сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Мая Манолова.

Тя акцентира, че в " политиките сякаш за отбрана на хората с увреждания " се наливат 169 млн. лв. за непозната помощ и за асистентски услуги на 11 158 души.

" Това, което ние предлагахме и в което към този момент е главното разминаване с Финансовото министерство, само че което е по сметки на Социалното министерство, е, че единствено с още 100 млн. лева асистентски услуги ще получават 77 хиляди души - 5 пъти повече, освен това не на 2 часа както е в този момент, а съгласно потребностите ", сподели още Манолова.

Омбудсманът бе безапелационна, че " обстановката, която се поддържа от националния съвет на хората с увреждания, статуквото е дискриминационно ".

" Няма да разреша да се вършат опити за внушения, че този в действителност разтърсващ всеки човек митинг на майки с деца с увреждания може да бъде използван за нечии цели ", приключи омбудсманът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР