Повод за това стана резолюция за киберзащита, приета от ЕвропарламентаПринудени

...
Повод за това стана резолюция за киберзащита, приета от ЕвропарламентаПринудени
Коментари Харесай

Лаборатория Касперски обидена на ЕС, оттегля се от проектите

Повод за това стана резолюция за киберзащита, призната от Европарламента

„ Принудени сме да замразим нашето съдействие с правоохранителните органи на Европейски Съюз, в това число Европол ”, написа в Instagram Евгений Касперский

Руската компания за сигурност Лаборатория Касперски реши да прекрати партньорството с европейските специфични служби, поради резолюция, призната от Европарламента тази седмица, която показва Русия, Китай и Северна Корея за уредници на хакерски атаки.

„ Ние защитавахме Европейския съюз 20 години, работейки с правоохранителните органи, което докара до многочислени арести на киберпрестъпници. Основавайки се на невижданото и без доказателства решение на Европарламента, ние сме принудени да замразим нашето съдействие с правоохранителните органи на Европейски Съюз, в това число Европол ”, написа в Instagram шефът на компанията – Евгений Касперский.

Към обявата си той ползва изображение с надпис „ Решение на Европарламента приветства киберпрестъпността в Европа ”.

Публикация, споделена от Eugene Kaspersky (@e_kaspersky) на Юни 13, 2018 в 10:20 PDT

На 13 юни депутатите от Европарламента одобриха резолюция за киберзащита, заявявайки, че Русия, Китай и Северна Корея са направили злонамерени хакерски атаки против сериозно значима инфраструктура в Европейски Съюз, занимавали са се с кибершпионаж и всеобщо следене на жители от Европейски Съюз, както и с осъществяване на акции за дезинформация и ограничение на достъпа до интернет – например Wannacry и NonPetya.

„ Въпреки че резолюцията няма законодателна мощ и съставлява мнение на обособени депутати, тя показва очевидно пренебрежение към Лаборатория Касперски, която постоянно е била благонадежден сътрудник на Европа в битката с киберпрестъпността ”, разясняват от компанията пред съветски медии.

Лаборатория Касперски не има намерение да възобнови присъединяване си в взаимните планове до тогава, до момента в който Европарламентът не даде пояснения за признатата резолюция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР