Повод за тъжните размисли на бившия председател на ДСБ, е

...
Повод за тъжните размисли на бившия председател на ДСБ, е
Коментари Харесай

Радан Кънев с тъжно писмо до консерваторите

Повод за тъжните размишления на някогашния ръководител на ДСБ, е оранизираната преди 5 дни среща сред президента на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ) Ян Захрадил с водача на "Атака " Волен Сидеров и евродепутата и ръководител на "Презареди България " Николай Бареков. Публикуваме част от размислите за раздялите в дясното политическо пространство на Радан Кънев, изложени във „ Фейсбук”.

„ Винаги съм бил уверен, че това, което ни събира, е доста повече. Повече от десетилетие, споделяме убеждението, че персоналната и икономическа независимост са основата на благосъстоянието и щастието на хората. Че без правда, свободата няма късмет да даде своите плодове. Че единствената гаранция за свободна и правова България е в принадлежността ни към единна Европа и съюзите на Западния свят. И на първо място - че тези полезности са невъзможни отвън естествените ограничавания, които християнската етична система и културната традиция на конституционната народна власт слагат пред поривите и пристрастеностите на тълпата, пред естествената податливост на индивида да употребява както властта си, по този начин и безвластието на институциите, с цел да твори зло на другите, до момента в който се стреми към полза за себе си. Тази религия в естествените ограничавания, впрочем, се назовава консерватизъм…

.... Днес, за пръв път от десетилетие, ние сме на път да се разделим вечно. Вместо да спорим по какъв начин да преминем реката, да се озовем, враждуващи, на двата й бряга. Да бъдем от двете страни, елементарни редови войници в една дълга и тежка битка, чиито излаз ще дефинира по какъв начин ще наподобява страната ни, континентът ни, светът на децата ни, след няколко десетки години.

Виждам заплаха дребните неща, които ни разделят, да ви изпратят в лагера на властническия шовинизъм, измежду хората, които се опълчват на европейското единение, в редиците на тези, които - с цел да се харесат на тълпата - желаят връщане на социализма в затворени държавни граници, “социализъм в една обособена държава” по Ленин, които - с цел да се възползват цинично от страховете на съгражданите си - волно или несъзнателно обслужват столетните проекти на Кремъл и Истанбул за обезсилване и разчленяване на Европа. В лагера на потребните идиоти.

Това би било тъжно”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР