Повишили са се нивата на реките Искър, Вит, Янтра, Въча,

...
Повишили са се нивата на реките Искър, Вит, Янтра, Въча,
Коментари Харесай

Повишиха се нивата на 9 реки

Повишили са се равнищата на реките Искър, Вит, Янтра, Въча, Тополница, Марица, Беленска, Тунджа и Харманлийска. Това демонстрира анализът на хидрологичната конюнктура през миналото денонощие Национален институт по метеорология и хидрология, оповестява Фокус.
През последното денонощие водните равнища на реките в по-голяма част от Дунавския басейн са се повишили, в резултат на превалявания и оттичане.

По-значителни промени са регистрирани по главната река Искър (при гр. Нови Искър - -59/+78 см, при с. Ребърково - -33/+43 см, при с. Ореховица - -9/+33см) и в долните течения на река Вит (при с. Биволаре - -27/+33 см) и река Янтра (при с. Каранци - -8/+40 см). В останалата част от басейна водните равнища са с изменение в граници от -18 см до +18 см. Водните количества в междинното и долно течение на р. Искър са към праговете за високи води, а в останалата част от басейна към и над праговете за междинни води.

Без основни промени са речните равнища в Черноморския басейн.

Регистрирани са намаления на водните равнища в реките от басейна до -2 см. Водните количества на реките в басейна са към праговете за междинни води. Водните равнища на реките в по-голяма част от Източнобеломорския басейн са се повишили. Значителни промени, в следствие от работата на хидротехнически уреди са регистрирани по р. Въча (-132/+130 см), р. Тополница при с. Поибрене (-23/+26см) и р. Марица при гр. Плодвив (-25/+38 см).

По-значителни съмнения вследствие на превалявания са регистрирани на р. Беленска при гара Чумерна (-50/+67 см) р. Тунджа при гр. Павел баня (-6/+24 см) и р. Харманлийска при гр. Харманли (-22/+24 см). Регистрираните съмнения в останалата част от басейна са от -19 см до +18 см. Водните количества на реките в басейна са към праговете за междинни води.

Водните равнища на реките вЗападнобеломорския басейн са се намалили или са останали без основни промени. Регистрираните съмнения на речните равнища в басейна са от -13 см до +10 см. Водните количества на реките в басейна са към и под праговете за високи води.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР