Повишено е напрежението между протестиращи и полиция пред старата сграда

...
Повишено е напрежението между протестиращи и полиция пред старата сграда
Коментари Харесай

Напрежение между протестиращи и полиция пред старата сграда на парламента

Повишено е напрежението сред протестиращи и полиция пред остарялата постройка на Народното събрание, само че няма директни конфликти, съобщи БНР.

Полицаи с каски и щитове се подредиха към Народното събрание на площад " Народно заседание ", където шествието на стачкуващите се спря, откакто направи преход от площад " Независимост " до Орлов мост.

Протестното шествие потегли към 21.00 часа към Орлов мост и блокира кръстовището.

Като цяло полицейскотото наличие в центъра на София е засилено.

След 17.00 часа на площад " Независимост " се събраха стотици деменстранти, които блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител ". Плътен полицейски кордон огради постройката на Народното събрание.

Т ретият митинг, разгласен като " Велико национално въстание ", се организира през днешния ден, с цел да съвпадне с отбелязването на 112- ата годишнина от оповестяването на Независимостта. Това е и 76-ият следващ ден от антиправителствените прояви.

" Тук сме хората, които на следващия ден ще управляваме ! Дълго време бяхме заспали, само че към този момент сме будни ", съобщи от трибуната пред протестиращите Велислав Минеков - един от Отровното трио, които са уредници на митингите.

Пред стачкуващите приказва и евродепутатът от Европейската зелена партия Даниел Фройд, който прикани българското общество да продължава тази борба против корупцията и даде обещание да се бори дружно с него.

Фройд е член на Комисиите по бюджетен надзор и конституционни въпроси в Европейския парламент. На митинга в София той се яви с фланелка с надпис " Спрете корупцията ".

Отровното трио популяризира имейл до хората на площада, като помоли протестиращите да изпращат на него своите хрумвания за това по какъв начин България би трябвало да бъде изменена.

Полицията е иззела опаковка с физиологичен разтвор от палатковия лагер на самодейността " Системата ни убива ". Притежаващите го са обяснили, че той се употребява за промиване на рани и е донесен, ако потрябва.

Исканията остават непроменени - оставките на премиера и на основния прокурор, както и почтени предварителни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР