Повишеният интерес към темата за чревната микрофлора през последните години

...
Повишеният интерес към темата за чревната микрофлора през последните години
Коментари Харесай

Методи за ферментация и рецепти за добро храносмилане и силен имунитет

Повишеният интерес към тематиката за чревната микрофлора през последните години възроди забравената традиция на ферментиране на храните. Оказва се, че това е един от най-лесните способи да си набавим освен потребни бактерии и храносмилателни ензими, само че и редица високоусвоими витамини и минерали. За българите киселото зеле и заквасеното мляко са част от националната ни просвета, само че разнообразието от ферментирали храни е доста по-голямо. По целия свят набират от ден на ден известност освен подготвени артикули като паста мисо или темпе, само че и ферментирането в домашни условия.
„ Ферментиране на храните за здраве “ е скъп на практика справочник, в който ще намерите информация за традициите и изгодите от ферментиралите храни, главните техники за ферментиране на зеленчуци, плодове и мляко, както и за приготвянето на жива хлебна закваска; както и 40 съществени предписания за храни и питиета като кимчи, кефир и реджувелак.
Катрин Аткинсън е притежател на почетна научна степен по хранене и диететика на Университетския лицей в Бирмингам. Работила е като помощник-редактор в отдел „ Кулинария “ на списание Woman’s Weekly, a по-късно и като основен редактор в отдел „ Кулинария “ на списание Home. В момента Катрин написа интензивно и е създател на повече от 60 готварски книги. Работи и като съветник по хранене за няколко начин на живот списания и здравословен метод на живот. Тя специализира по тематиката за здравословното хранене, като някои от неотдавна оповестените й книги са: „ Кокосова вода и кокосово масло “, „ Ядкови млека и масла “ и „ Смутита и каши за мощ “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР