Повишеният брой на новозаразените с коронавирус в Австрия е причината

...
Повишеният брой на новозаразените с коронавирус в Австрия е причината
Коментари Харесай

Австрийското правителство затяга мерките срещу ккоронавируса

Повишеният брой на новозаразените с ковид в Австрия е повода за стягане на ограниченията против разпространението на ковид в страната. На конференция през днешния ден беше обявено за въвеждане на наложително носене на маски на публични места, влизат в действие по-строги ограничения и за заведенията за публично хранене, както и за образуване на мероприятия навън и в зала, оповестява Българска телеграфна агенция от Виена.

Носенето на маски е наложително за всички в комерсиалните обекти, обектите за услуги, в държавните служби и в учебните заведения, където учащите се ще смъкват маските само когато седят на своите чинове.

На събития, които са без избрани места за сядане и се организират на закрито, броят на участниците се лимитира до най-много 50, когато са навън позволеният брой се усилва до 100 индивида. На огромни събития с закрепени места за сядане оптималният брой присъстващи е 1500 души, навън - 3000 души.

В заведенията за публично хранене се вкарва наложително носене на маски за келнерите. Храните и напитките в пространствата ще се сервират, не се позволяват правостоящи, които да употребяват на бара в заведението.

" Това са ограничения, които вкарваме в този момент, без да знаем какви ще са идващите ", съобщи федералният канцлер Себастиан Курц, визирайки дейностите на държавното управление в сходство с епидемиологичната конюнктура в страната. Целта е да се работи деликатно според от съответните условия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР