Повишението на цените на хотелите в Гърция ще достигне до

...
Повишението на цените на хотелите в Гърция ще достигне до
Коментари Харесай

До 80 на сто повишение на цените в някои категории хотели в Гърция

Повишението на цените на хотелите в Гърция ще доближи до 80% за някои категории. По-евтино излиза почивката с ваучер от туристическа организация, само че при този вид разноските ще са по-високи спрямо предходната година.

При параленост на цените на хотелите с предходната година се регистрира приблизително покачване с 30% за страната, като при първокласните хотели има повишени цени с 80%.

В туристическите пакети на европейски туроператори повишаването е по-малко, само че е много по-скъпо спрямо предходни години.

За английските туристи престой за една седмица е с 30% по-скъпо, в сравнение с предходната година.

Голямото търсене за отмора това лято в Гърция увеличи цените на всички категории хотели и частни квартири, установяват и гръцките туристически организации. Те оповестяват, че покачването в Гърция на цената на нощувките е доста по-високо, в сравнение с в Италия, Испания и Турция.

Въпреки това изследване на Института за туристическо развиване демонстрира повишение на резервациите за по-скъпите хотели през този сезон.

Отражение върху разноските на туристите оказват и повишените цени на фериботните и самолетните билети, както и цената на бензина.

От съюза на потребителите в Гърция регистрират, че всеки втори грък не може да си разреши отмора това лято. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР