Повишението на пенсиите от 1 юли може да бъде по-малко

...
Повишението на пенсиите от 1 юли може да бъде по-малко
Коментари Харесай

Увеличението на пенсиите от 1 юли може да е по-малко от предвиденото

Повишението на пенсиите от 1 юли може да бъде по-малко от плануваното . Това разгласи „ БНР “ като се базира на свои източници. 

В бюджета на Държавното публично обезпечаване е заложено приходите на възрастните хора у нас да се покачат в 11% от 1 юли

Проблемът това да се случи е по-ниската инфлация от предстоящата . Така е изцяло допустимо от 1 юли пенсиите да се покачат с 10, а не с 11 на 100. 

Това предложение към този момент е написано в план за решение на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт. Очаква се да не стане ясно дали ще бъде признато на плануваното за 14 май съвещание

Осъвременяването на пенсиите в България се прави по така наречен швейцарско предписание . То планува %, който е еднакъв на 50 на 100 от растежа на инфлацията и 50 на 100 от растежа на междинния застрахователен приход у нас. 

За нарастването на пенсиите в бюджета към този момент са заложени 1.1 милиарда лв. . Допусканията са правени при растеж на междинния застрахователен приход от 12.9 на 100 и на инфлацията от 9.1%. 

Но формалните данни демонстрират 11.3% и 8.6 на 100

Експерти: Увеличение на заплатите – причина за високата инфлация у нас

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР