Повишението на минималната заплата може и да се забавиМинималната работна

...
Повишението на минималната заплата може и да се забавиМинималната работна
Коментари Харесай

Изненада от МФ: 770 лв. минимална заплата, но от юли догодина

Повишението на минималната заплата може и да се забави
Минималната работна заплата у нас да стане 770 лева, само че от юли 2023 година Това съобщи през днешния ден финансовият министър Росица Велкова на съвещанието на комисията по бюджет и финанси. Там се разиска на второ четене законопроектът за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2022 година

Позицията на Велкова се разминава с плана на Постановление на Министерския съвет, който предлага минималната работна заплата за страната да е 770 лева от 1 януари 2023 година Проектът беше оповестен на страницата на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) на 10 декември.

„ Това предложение е на МТСП, сложено е на публично разискване. Становището, което сега показва Министерството на финансите и ще даде към МТСП, е това да бъде признато, считано от 1 юли, защото нямаме бюджет в типичен тип “, сподели министър Велкова, представена от Българска телеграфна агенция.

На уточняващ въпрос от някогашния финансов министър Асен Василев („ Продължаваме Промяната “) дали предлагането на МФ е минималната работна заплата да остане 710 лева до 1 юли, Велкова отговори, че министерството на финансите ще направи предложение към МТСП, защото това към момента не е обсъждано от Министерски съвет и от Националния съвет за тристранно съдействие.

Ако предлагането на МФ бъде утвърдено, то повишението на минималната заплата ще се забави половин година.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР