Повишение на цените на колбасите в търговската мрежа с над

...
Повишение на цените на колбасите в търговската мрежа с над
Коментари Харесай

Прогнозират 60% поскъпване на месото тази година

Повишение на цените на саламите в комерсиалната мрежа с над 10% и повишаване на суровото месо с над 60 на 100, предвижда Атанас Урджанов, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) пред Фокус.

Той означи, че не може да каже дали се чака нов скок в цената на свинското месо поради краткотрайната възбрана на придвижване на прасета от и към животновъдни обекти и кланици, обвързвана с новите случаи на африканска чума, защото и все още месото, което се предлага главно свежо в комерсиалната мрежа, е скъпо, само че и го няма.

„ Ситуацията в сектора е сериозна. Още при започване на 2019 година сигнализирахме, че във връзка африканската чума по свинете в Китай са избити над 50% от поголовието и цената на свинското месо ще се повиши доста. И до края на година цената на свинското месо в България се повиши с над 60%. Свинското месо е незадоволително за пазара в страната, не е загадка, че работим и със първични материали от Европа – Германия, Дания, Испания и Франция, само че толкоз висока цена досега не е имало. Сега чакаме покачване на цената на саламите. Още в края на ноември сигнализирахме комерсиалните вериги, че би трябвало да повишим нашите цени с над 10% и сега чакаме да бъдат признати “, разяснява той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР