Повишени мерки за сигурност са въведени на гара Сантс в

...
Повишени мерки за сигурност са въведени на гара Сантс в
Коментари Харесай

Гарата в Барселона с извънредни мерки за сигурност

Повишени ограничения за сигурност са въведени на гара Сантс в Барселона, оповестява РИА Новости. Повишените ограничения за сигурност бяха въведени в понеделник след извършена от група радикали протестни акции на гарите в разнообразни градове на самостоятелната област, както и на летище Ел Прат в Барселона. В резултат на това на летището се стигна до всеобщо конфликти с полицията, при които пострадаха 131 протестиращи и към 70 чиновници на реда. Отложени бяха десетки полети.

Охраната на гарата е предоставена на националната полиция, макар че обектът нормално се охранява от каталунските правоохранителни органи. Билетите се ревизират още на входа на постройката, което не се е случвало по-рано. Затворена е директната връзка сред гарата и метрото. По високоговорителите оповестяват информация за смяна в придвижването на градския превоз поради провеждащите се в града демонстрации.

Студентите организират стачка в няколко университета.

За довечера радикалното придвижване Комитет за отбрана на републиката ще организира нови протестни акции в Барселона под надпис „ Републиканска олимпиада ”.
 

Ръководителят на самостоятелната област Ким Тора съобщи пред Народното събрание, че има желание още веднъж „ да реализира правото на самоопределяне до края на мандата на законодателната власт ” , без да прецизира под каква форма ще протече този развой. Той заяви също, че се приготвя текст на конституция, която може да стане подготвена до 2020 година

Министерството на вътрешните работи на Испания изпраща в района спомагателни подразделения за битка с всеобщите вълнения. -->

Продължава затварянето на пътни и железопътни артерии в Каталуния. От 5 разнообразни града към Барселона са се насочили колони от протестиращи, които би трябвало да дойдат в столицата на самостоятелната област в петък, когато ще се организира всеобща стачка.



Масовите вълнения в Каталуния започнаха на 14 октомври, откакто Върховният съд на Испания произнесе наказателни присъди против 12 каталунски политици поради присъединяване им в подготовката и провеждането на референдума за самостоятелност през 2017 година

По време на конфликтите от началото на седмицата в разнообразни градове на самостоятелната област са потърпевши 500 индивида, в това число 200 представители на силите на реда. Има десетки арестувани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР