Повишен интерес към жилищни имоти се наблюдава в община Самоков

...
Повишен интерес към жилищни имоти се наблюдава в община Самоков
Коментари Харесай

Бум на имотните сделки в Самоков

Повишен интерес към жилищни парцели се следи в община Самоков през последните няколко години, регистрират от общинската администрация, базирайки се на прихода от налога за осъществени покупко-продажби.

В отдел „ Общински парцели “ непрестанно постъпват запитвания за благоприятни условия за закупването на имоти за жилищни потребности, разясниха от Общината. За Самоков общинските парцели са изчерпани и от две години не се оферират такива за жилищни потребности. Интерес има и към парцели по селата, само че търсенето е доста по-високо от предлагането. По тази причина Община Самоков търси благоприятни условия за парцелиране на нови терени, за облекчаване на тази нужда, споделиха от пресцентъра  за Българска телеграфна агенция.

Очаква се оповестените търгове за продажба на осем парцела в едно от туристическите селища в регион Искровете - Мала черква, да провокира сериозен интерес, разясняват от отдел " Общински парцели ". Те са с повърхност от към половин декар всеки, което е задоволително за предназначението им – за жилищно строителство. Търгът с очевидно наддаване ще се състои на 24 март.

От пресцентъра на общината споделиха за Българска телеграфна агенция, че обособяването ще продължи и в другите села, където има опция, тъй като търсенето се усилва, а предлагането понижава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР