Повишен е и броят на пациентите, които са употребили голямо

...
Повишен е и броят на пациентите, които са употребили голямо
Коментари Харесай

Спешните медици в Русе най-често се отзовават на катастрофи

Повишен е и броят на пациентите, които са използвали огромно количество алкохол

Юли е един от най-натоварените месеци за незабавните медици по цялото Черноморие, където има доста туристи. В сезона на летните отпуски трафикът към морето е засилен, зачестяват и злополуките. Какви са най-честите повиквания към центровете за незабавна здравна помощ в страната, ревизираха нашите кореспонденти.

Двойно повече повиквания за незабавните медици във Варна. През последното денонощие позвъняванията към центъра са 150. Половината от тях са за колабирали в топлото време възрастни хора, осведоми.

"Неспазване на рекомендациите, несъобразяване с горещините, излизане на горещи, открити места и по този метод колабират. ", споделя доктор Веселин Иванов от ЦСМП-Варна.

30 на 100 от повикванията във Варна са за задгранични туристи.

"Злоупотреба с алкохол, с други субстанции, това е главното при тях - младежи, които идват на отмора тук. ", добавя доктор Веселин Иванов доктор от ЦСМП Варна.

В Русе незабавните екипи най-често се отзовават на сигнали за произшествия. Над 200 души са потърпевшите при 500 пътни случая в региона от началото на годината. Увеличава се и броят на починалите на пътя.

"И е нараснал броят на пациентите, които са използвали огромно количество алкохол. ", отбелязва доктор Иванка Маринова, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ в Русе.

В Благоевградско най-многобройни са сигналите от Петрич и Сандански, където термометрите регистрират до 40 градуса.

"Най-вече недоволствата са свързани с една лека замаяност, едно сърцетуптене. В жегите най-важно е да се хидратира, т.е. да приема количество вода. ", споделя доктор Христо Атанасов, ЦСМП-Благоевград.

Чести са и сигналите за колабирали хора, които в следствие се оказват позитивни за ковид.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР