Повишаването на заплащането на труда на колегите от дипломатическите служби

...
Повишаването на заплащането на труда на колегите от дипломатическите служби
Коментари Харесай

Българско дипломатическо дружество: Повишаване на заплащането на служителите в МВнР е важно, но не единствено условие

Повишаването на заплащането на труда на сътрудниците от дипломатическите служби съставлява значимо, само че не само изискване за възстановяване положението и активността на българските дипломати в провеждането на външната политика на България и отстояване на нейните национални ползи. Това се споделя в позиция на Българското дипломатическо сдружение във връзка стачката на чиновниците в Министерство на външните работи.

Ето цялостния текст на позицията на БДД:

Българското дипломатическо сдружение следи с внимание стачката на чиновниците на Министерство на външните работи " За почтена държавна работа “ и по принцип се солидаризира с техните обективни претенции за повишение на възнагражденията на дипломатите в Централно управление и зад граница. От самото основаването на БДД преди 23 години една от неговите съществени цели и задания бе точно поддържането на престижа и професионализма на дипломатическата работа. През всички тези години БДД неведнъж и по разнообразни мотиви е вземало отношение по външната политика на страната и обособени аспекти на активността и положението на Министерство на външните работи и Дипломатическата работа, включително и нейното материалното обезпечаване в най-широк аспект. Не е загадка, че финансовото и материално обезпечаване на работата на българските дипломати и сътрудници в задграничните дипломатически и консулски представителства доста изостава от това на техните сътрудници от другите страни в Европейски Съюз, а и доста други страни.

Считаме, че повишението на заплащането на труда на сътрудниците от дипломатическата работа съставлява значимо, само че не само изискване за възстановяване положението и активността на българските дипломати в провеждането на външната политика на България и отстояване на нейните национални ползи. Това би трябвало да сложи началото на един повсеместен, изчерпателен и открит развой на превъзмогване на всички инертни, политизирани, волунтаристки, противоречащи на ЗДСл практики в кадровата, кариерната, квалификационната процедура в Министерство на външните работи и Дипломатическата работа, неглижирани през годините и променяни в полза на всяка политическа мощ, която е поемала управлението на министерството.

Пожелаваме триумф на стачните дейности на чиновниците на Министерство на външните работи и чакаме със своята активност в отбрана на ползите на страната ни по света да оправдаят възлаганите на тях задания и упования.

БДД и в бъдеще ще следи и реагира на всички въпроси, касаещи външната политика на България и положението и активността на нейната Дипломатическа работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР