Повишаването на участието на жените на пазара на труда и

...
Повишаването на участието на жените на пазара на труда и
Коментари Харесай

Ето и новите мерки за еманципация

Повишаването на присъединяване на дамите на пазара на труда и намаляването на разликите сред половете в заплащането и приходите са измежду главните цели в Националния проект за деяние за поощряване на равнопоставеност на дамите и мъжете за интервала 2019-2020 година, който беше утвърден от държавното управление. Сред останалите предпочитани области са битката с насилието, учредено на пола, отбрана и поддръжка на жертвите, както и насърчаването на равенството в процесите на взимане на решения.

Планирани са и ограничения за по-добро съвместяване на професионалния и персоналния живот на родители с дребни деца и даване на претовареност на безработни посредством полагане на грижи за деца. Планът включва и действия за поощряване на работодателите да наемат на работа безработни самотни родители (осиновители) и/или майки (осиновителки) с деца до 5-годишна възраст.

Предвижда се да се проведат акции за повишение на чувствителността на обществото против насилието, учредено на пола, и за по-доброто схващане на ролята на институциите в битката против него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР