Повишаването на такситата за самостоятелно шофиране и автономните такива в

...
Повишаването на такситата за самостоятелно шофиране и автономните такива в
Коментари Харесай

Могат ли автономните таксита да облекчат страховете от обществения транспорт?

Повишаването на такситата за независимо шофиране и самостоятелните такива в Китай идва в миг, когато хората стартират да се изнервят от публичния превоз.

Междувременно доставчиците на такива таксита възнамеряват да усилят броя на изцяло самостоятелните коли, които пускат по пътищата, с цел да задоволят повишеното търсене.

Един от водещите играчи - AutoX, разпростира бизнеса си със 100 самостоятелни транспортни средства в Шанхай до юни, написа BBC.

Стартъпът е една от няколкото китайски компании, които бързо се разрастват.

" Пандемията накара обществото ни да осъзнае, че се нуждаем от самоуправляващи се коли при сходни обстановки. Автономните таксита със своите благоприятни условия за самодезинфекция и логистика могат да спасят доста животи ", разяснява представителят на AutoX, която е подкрепена от китайския интернет колос Alibaba.

Интернет търсачката Baidu - отговорът на Китай пред Гугъл - уголемява своя флот от самоуправляващи се таксита Apollo в три града в Китай. Засега точният брой на новите транспортни средства, които ще бъдат пуснати в мрежата, не е явен. Baidu работи с редица производители на коли, в това число Toyota, Honda и Ford за създаването на Apollo.

" Епидемията акцентира огромното търсене на технологии за независимо шофиране през специфични времена, като днешните. Ние и сътрудниците ни към този момент използваме такива по време на епидемията и сме разположили 104 автомобила без водачи в 17 града в Китай, с цел да помогнем при дезинфекцията, доставката и превозването на артикули ", съобщи представител на Baidu.
 Дронове, самостоятелни коли и суперкомпютри. Коронавирусът става тест за китайската софтуерна промишленост
Дронове, самостоятелни коли и суперкомпютри. Коронавирусът става тест за китайската софтуерна промишленост

Гигантите оказват помощ, както могат

През февруари китайското държавно управление излезе с проект за създаването на интелигентни транспортни средства, с цел да форсира всеобщото произвеждане на висококачествени самостоятелни коли до 2025 година.

Pony.ai - учредена от някогашни инженери на Baidu и Гугъл, получи 400 милиона $ финансиране от японския авто колос Toyota през февруари.

Фирмата тества коли както в Китай, по този начин и в Съединени американски щати. Джеймс Пен, съосновател на Pony.ai, съобщи, че пандемията може да се окаже " ускорител " на наклонността към самостоятелно шофиране.

Базираната в Гуанджоу компания WeRide си партнира с китайската държавна група Baiyun за тестване на автопарк от 40 автомобила. От WeRide декларират, че чакат изцяло самостоятелните коли да бъдат подготвени до 2021 година. Все още обаче има доста правни и регулаторни трудности за превъзмогване пред промишлеността. Технологията сякаш също не е подготвена изцяло.

Друга област за евентуален напредък на доставчиците на самостоятелните таксита са доставките, които в действителност не изискват водачи, поради внезапното повишаване на търсенето на транспортни пакети и хранителни артикули по време на блокирането.
 Изкуствените очи на новите технологии: Как самостоятелните коли и роботите виждат?
Изкуствените очи на новите технологии: Как самостоятелните коли и роботите виждат?

Коя технология е най-надеждна за безпилотните коли?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР