Повишаването на средните глобални температури с 2 градуса Целзий в

...
Повишаването на средните глобални температури с 2 градуса Целзий в
Коментари Харесай

Учени: Екстремните климатични условия могат да предизвикат масова гибел на хора

Повишаването на междинните световни температури с 2 градуса Целзий спрямо тези през доиндустриалната ера ще докара до рискови и продължителни горещини, суша и проливни дъждове , заяви Физ.орг.

Продължителните рискови климатични услови я могат да провокират всеобща крах на хора . До този извод стигнали учени от Хумболтовия университет в Берлин.

По думите им, световното стопляне ще докара до промени в летните температури, като освен това рисковите климатични условия ще станат по-устойчиви. Дори малко увеличение на продължителността им ще има разрушителни последици за здравето на хората, производството на хранителни артикули, биоразнообразието и икономическия напредък. 
 iStock/Getty Images
Климатичните модели предвиждат непрекъснато намаляване на лятната атмосферна циркулация, съпроводено с повишаване на температурите. В резултат в избрани региони ще има мокър и топъл климат за по-дълго време. Вероятността от рискови климатични условия ще се усили със приблизително 4 %. Най-уязвими ще са региони в Северна Америка, Централна Европа и Северна Азия . В централната част на Северна Америка вероятността от суша с дълготрайност повече от 14 дни ще нарасне с 10 %.-->

Известно е, че огромните горещини в Европа през 2018 година доведоха до понижаване на добива на пшеница в Германия с 15 %. Същевременно в Съединени американски щати последните 12 месеца са най-влажните в историята на наблюденията.

Понастоящем се осъществя сюжет, обвързван с повишаване на температурите с 3 градуса Целзий спрямо тези през доиндустриалната ера. Ако през идващите няколко години парниковите излъчвания не бъдат оптимално лимитирани, този сюжет ще се окаже неминуем . Парижкото съглашение за климата от 2015 година задължава страните да лимитират повишението на температурите до 2 или 1,5 градуса Целзий спрямо тези през доиндустриалната ера. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР