Повишаването на спот цените на руския суров петрол над наложената

...
Повишаването на спот цените на руския суров петрол над наложената
Коментари Харесай

„Сенчести флоти“ с руски петрол притискат застрахователния сектор

Повишаването на спот цените на съветския недопечен нефт над наложената от западните сили горна граница от 60 $ за барел накара корабните застрахователи да се тормозят още повече от нарушение на разпоредбите, защото не могат да наблюдават без значение цената на товарите, настояват ръководители на бранша пред Reuters.

За да лимитират приходите на Москва от нефт след началото на войната в Украйна, G7, Европейският съюз и Австралия постановиха ценови ограничавания за съветския недопечен нефт и петролни артикули надлежно от декември и февруари. В резултат на глобите, до момента в който цените не надвишават лимитираните равнища, фирмите, участващи в търговията и превоза на нефт, получават достъп до западни финансови услуги, кораби и застраховки.

Но корабната документи може да бъде попълнена с погрешна информация и за притежателите на кораби да се окаже доста мъчно да стигнат до истината каква е действителната цена, изяснява Майк Салтхаус, началник на отдела за външни връзки от NorthStandard P&I Club, пред осведомителната организация.

" Ако Русия желае да изнася своя нефт и да го продава на цена, по-висока от наложения таван, тогава е в интерес както на съветския експортьор, по този начин и на получателя да не се разкрива информация за това каква е била същинската цена на товара ", прибавя Салтхау в границите на събитието Singapore Maritime Week.

Ограниченията на ставките бяха ефикасни за угнетяване на цените на съветския нефт, само че скокът на суровия нефт вид „ Брент “ над 80 $ за барел, издърпа съветския „ Уралс “ над ограничаването от 60 $ за барел. А още преди да бъдат наложени ценовите тавани, застрахователите нямаше по какъв начин да ревизират несъмнено цената на товарите, които могат да бъдат търгувани неведнъж, преди да доближат местоназначението си, напомня още Reuters и цитира Ларс Ланге, общоприет секретар на Международния съюз за морско обезпечаване, който декларира: " Определено не сме в положение да оценим цените на петрола в пратките. "

" Получавам препоръка, която е в сходство с тавана на цените, само че в действителност знам, че на назад във времето се случва нещо друго. И това е нещо, за което никой закон не може да ви приготви за всеки съответен случай. "

Повишени опасности за сигурността

В допълнение към рисковете от нарушение на глобите, възходящият " горист “ или „ мрачен “ флот - танкери, закупени от разнообразни страни, с цел да доставят съветски нефт, е нараснал рисковете за сигурността в бранша на корабоплаването, безапелационни са водачи от промишлеността.

" Сенчестият флот “ е главен риск за всички корабособственици, които търгуват в границите на санкционните правила ", изяснява Ролф Торе Ропестад, основен изпълнителен шеф на Gard AS, като прибавя, че рискът от попадането на транспортен съд от нечий „ горист флот “ е доста по-висок от преди.

Това води до съществени проблеми, прибавя на собствен ред Солтхаус, съгласно който от ден на ден товарни съдове могат да бъдат изложени на риск от загуба на застрахователно покритие поради глобите, което ще усили рисковете за спедиторите и държавните управления по света.

" Това е проблем, който се опитахме да разбираем на държавните управления ", споделя той. " Не е в безстопанствен интерес незастраховани кораби с рискови товари на борда да плават в близост “.
 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР