Повишаването на случаите се дължи на либерализирането на мерките и

...
Повишаването на случаите се дължи на либерализирането на мерките и
Коментари Харесай

Пулмолог: Пневмонията при коронавирус е много по-тежка

Повишаването на случаите се дължи на либерализирането на ограниченията и връщането на децата в учебно заведение. Това съобщи пулмологът проф. Коста Костов, като заключението му е както въз основата на данните у нас, по този начин и на резултата на изследване, направено в 131 страни.

„ Отварянето на учебните заведения и даването на опция на хората да се събират на публични места, даде своя резултат – 2-3 седмици след тази либерализация на ограниченията започнаха да се повишават случаите. Това следим в този момент, случаите нарастват с близо 100 дневно. За мен няма подозрение, че покачването на случаите се дължи точно на това “, сподели професорът.

Относно прекосяването на част от учениците в отдалечена среда той съобщи:

„ В момента е взето уравновесено решение – единствено една част от децата да останат в учебно заведение “, сподели пулмологът пред Нова телевизия.

Според него, най-малките възпитаници би трябвало да останат в класните стаи, тъй като другояче ще преживеят тежък обществен стрес, като това ще се отрази освен на тяхното обучение, само че и на тяхната обществена адаптираност.

Пулмологът е безапелационен, че пневмонията при Ковид е доста по-различна от тази, която не е породена от вируса.

„ Стандартната пневмония се почиства за 10 дни, при Ковид пневмонията не е по този начин, открито е, че 95% от пациентите страдат от друг размер признаци – приблизително към 15. Става въпрос за тези, които са имали по-тежка клиника “, сподели професорът.

Има наклонност на спад при смъртността в целия свят, като това значително се дължи на по-доброто лекуване.

„ При нас се вижда, че смъртността леко нараства. Това значи, че в лечебните заведения влизат по-тежко заболели хора. Искам да уточня, че в лечебните заведения не влизат хора, които нямат пневмония, в противен случай – единствено тежки случаи “, разяснява професорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР