Повишаването на основните лихвени проценти ще се отрази на домакинствата

...
Повишаването на основните лихвени проценти ще се отрази на домакинствата
Коментари Харесай

Икономист: Инфлацията в България изпреварва 6 пъти заплатите

Повишаването на главните лихвени проценти ще се отрази на семействата с повишаване на сумите по заемите, само че и на бизнеса. Инфлацията изпреварва към 6 пъти повишаването на приходите. Това разяснява икономистът Михаил Кръстев за " Твоят ден " по " Нова телевизия ".

Според него към 25% от резултата на свалянето на Данък добавена стойност на хляба е върху цената за крайния консуматор. " При връщане на с 20% Данък добавена стойност няма автоматизирано цената на хляба да нарастне с толкоз. Трябва да се лимитират обществените разходи на калпак. Ако нямаше изключение в европейските механизми поради коронавирус пандемията, щяхме да сме в процедура на свръхдефицит ", акцентира той.

По думите му амаляването на Данък добавена стойност е помощ не толкоз към крайния консуматор, а към производителите, за които суровините не доближават, а транспортните връзки са затруднени. " Инфлацията у нас е 18%, което е доста над 9-те в Еврозоната. Няма по какъв начин да не се тегли нов дълг, през 2023 година имаме падеж на остарели задължения за над 3 милиарда лв.. Няма ограничения, които да окажат въздействие на инфлацията ", съобщи Кръстев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР