Повишаването на данъчната ставка за преките данъци ще бъде пагубно

...
Повишаването на данъчната ставка за преките данъци ще бъде пагубно
Коментари Харесай

Валери Симеонов посочи кое ще е пагубно за България!

Повишаването на данъчната ставка за директните налози ще бъде пагубно за България.Това сподели лидерът на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) ” - Валери Симеонов, предава " Фокус ".

Подготвяното решение от Германия и Франция за установяване на най-малък размер на директните налози се чака да бъде в границите на 15-19% за налог общ приход, налог облага и налог дял, изясни той.

„ В момента в България налог облага е 10%, налог общ приход също 10%, а налог дял е 5%. Очаква се тройно нарастване. Това ще удари преди всичко българския бизнес и ще го направи неконкурентно кадърен по отношение на огромните западноевропейски вериги и картели, които са одобрени от позиция на приходна част и пазари. По този метод първият тежък удар ще е върху българската стопанска система. Тежък удар ще има и върху елементарния жител, тъй като налог общ приход визира всеки и повишението му с 5 или 9% няма да бъде безболезнено. Предвиждам остра социална реакция, тай като няма сензитивен растеж на приходите и благосъстоянието на хората, което да оправдае повишението на налога “, изясни той.

Валери Симеонов предизвести, че има риск страната ни да се трансформира в „ бананова република “ без произвеждане, потребяваща вносни артикули от Европейски Съюз. „ Заплахата е сериозна и тук е мястото на евродепутатите ни, които не трябва да проспиват неподходящи за България наставления и регламенти “, изясни той и посочи, че е нужна реакция и осведоменост на обществото.

Симеонов изясни, че този въпрос не се визира в предизборните акции, тъй като те са лишени от смисъл и са клиширани. Симеонов сподели още, че други тематики по които не се приказва, са външнополитическите задължения, които би трябвало да поемат евродепутатите ни, да вземем за пример възможното приемане на Турция и Сърбия в Европейски Съюз. Той изясни, че българските патриоти не би трябвало да поддържат приемането на Сърбия в организацията, тъй като там непрестанно се правят репресии по отношение на българското малцинство в Западните околности, сходно е ситуацията и в Северна Македония, добави Симеонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР