Повишаване на акциза за цигарите през всяка от следващите три

...
Повишаване на акциза за цигарите през всяка от следващите три
Коментари Харесай

Предлагат по-висок акциз за цигарите през всяка от следващите три години

Повишаване на акциза за цигарите през всяка от идващите три години предлага депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров.
Идеята му е минималният данък за цигарите от 1 януари 2020 година да бъде 182,50 лева за 1000 къса, при 177 лева сега. През идващите две години акцизът да бъде повишен на 188 лева и 193,50 лева за 1000 къса предлага още Емил Димитров, написа " Труд ". В момента акцизът върху цигарите е на минималното за Европейски Съюз равнище, показва той в претекстовете си. Като също така предлага да се усили закрепената част от акциза за цигарите за сметка на понижение на пропорционалната. За 2020 година акцизът да бъде 116,50 лева за 1000 къса плюс 23% от цената, желае Емил Димитров.
Предложения преди плануваното за четвъртък гласоподаване на измененията в данъчните закони от бюджетната комисия към Народното събрание, са импортирани и от депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.
Автоматите на самообслужване да не дават касови бележки, а цената на стоката или услугата да се изписва единствено на екрана им и да се записва във фискалната памет, плануват част от предложенията на ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова и група депутати от ГЕРБ.
Складовете с горива ще би трябвало да слагат камери, които да снимат всички влизащи и излизащи цистерни, предлага още Менда Стоянова. Предприятията, които са освободени от данък, само че употребяват енергийни артикули, пък ще би трябвало да слагат автоматизирани системи за отчитането им. Тук влизат да вземем за пример предприятия за разредители и етерични масла.
Разходите на частни компании за ремонт на държавна инфраструктура да се признават за разход, а също така за този актив фирмите да може да начисляват и амортизации, оферират още от ГЕРБ. Предложението на Министерски съвет, прехвърлянето на акции, които дават право на благосъстоятелност върху нов парцел, да се полза с Данък добавена стойност, да отпадне, предлага Менда Стоянова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР